Avem gunoi, avem mâncare!

Tomberonul e o farfurie mai mare. Aşa a zis o englezoaică încântată că a mâncat la un restaurant care colectează şi găteşte din alimentele aruncate la gunoi. Am văzut la ştiri kestia asta.

În plus, am aflat că zilnic britanicii aruncă la gunoi 5,1 milioane de cartofi, 4,4 milioane de mere, 1,6 milioane de

banane, 1,2 milioane de cârnaţi, 1,3 milioane de cutii de iaurt, 550.000 de pui, 660.000 de ouă, 300.000 de pungi de chipsuri, 440.000 de cutii cu mâncare gata preparată, 710.000 pachete de ciocolată sau dulciuri, 260.000 de cutii cu brânza, 220.000 de franzele, 50.000 de sticle de milkshake si 25.000 de cutii cu sos de gatit.

Cu totul, 10 miliarde de lire pe an. Primul gând s-ar fi îndreptat către cei flămânzi, aşa cum ne învaţă logica şi ecologiştii. Ei, uite că prima reacţie a venit de la nişte tipi care ştiu că prostia se plăteşte.

Aşa că au făcut acest restaurant unde vin psihopaţi preocupaţi de problemele planetei, care simt că mâncând de la gunoi contribuie la scăderea risipei mondiale şi că implicarea lor aduce echilibru şi normalitate. În plus, e şi puţin glamour la mijloc, pentru că numai un spirit avansat poate gusta plăcerile astea.

E ironic că mereu dintr-un lucru stupid se naşte unul şi mai stupid. Şi că putem să aşteptăm kestii şi mai interesante. Poate de-asta spunea un grec antic că natura nu face nimic fără rost. Deci nici tâmpiţii.

Dar există şi speranţă. Pentru că nici britanicii şi nimeni pe lume nu o să arunce vreodată la gunoi alcoolul.

14 comments

  1. adnana   •     Author

    chestia cu resturantul e putin cam tare, insa o prefer inclinatiei autohtone de a face bascalie de tot ceea ce inseamna cumpatare, autocontrol si, in general, raspundere pentru consecintele faptelor noastre. in alta ordine de idei, gunoaiele pe care le ingurgitam zilnic, fara sa stim, ne-au pus demult in postura de ‘clienti de tomberon’.

  2. Adina   •     Author

    @ adnana, asta e genul de simplificare ce poate deveni periculoasa in anumite contexte.

  3. Irina   •     Author

    Tare as vrea sa stiu cine a numarat toate “rebuturile” sistematic enumerate mai sus!

  4. radu   •     Author

    acum ceva timp la ghena blocului a fost timp de o saptamana, daca nu chiar doua, niste varza murata stricata. pacat ca altcineva s’a grabit de a luat varza murata de acolo, cred ca era numai buna pentru niste sarmalute. nici gunoiul nu mai este ce’a fost!

  5. John Constantine   •     Author

    oamenii strazi sunt si ei preocupati de problemele planetei, daca ne luam dupa logica ca daca mananci c….. ahh gunoi salvezi lume?
    e posibil ca cei de pe strada sa fie mai pretentiosi 😛

  6. razvan   •  

    si eu.

  7. Pingback: 9i

  8. ntz   •     Author

    cine ragaie la urma garaie mai bine: sa vezi tu ca inputitii astia o sa ceara o taxa pentru instituirea de tomberoane-frigider-congelator la niel european si subventionarea mancatului de la gunoi, in numele ecologismului de cinci stele.

    un grafitti de drumul taberei (inca mai?) zice: atentie, gheena, nu blocati intrarea.

  9. adnana   •     Author

    @ adina: ???

  10. doina   •     Author

    Ah, ce rau imi pare acum ca doritorii de senzatii tari gen mincatul din tomberon nu au apucat vremurile bune de pe la noi, cind tomberoanele erau goale pentru ca nu aveam ce arunca in ele…Cred ca asa ar fi inteles intr-adevar ce este si unde duce paranoia, mai ales cind e la locul potrivit, adica la conducere.

  11. alex   •     Author

    La faza asta nu pot decat sa ma simt cu musca pe caciula. Daca de provenienta mancarii nu pot baga mana in foc, in schimb stiu sigur ca arunc mancare. Am inceput sa tin evidenta la tot ce misc in casa, iar una din rubricile de seama este “mancare aruncata”.
    Deci am recunoscut public

  12. Pingback: Joi, 9 iulie: Veniţi de luaţi criză | Anunturi Online Gratis Anunturi Particulari Apartamente Garsoniere Inchirieri Vanzari

  13. marius   •     Author

    Cercetatorii britanici, bineinteles!

  14. raluca   •     Author

    Cit am stat in Anglia un an ajunsesem sa arunc incredibile cantitati de mincare. Parca ceva ma obliga sa le iau (necuratu?), cind le vedeam in supermarket, iar acasa se stricau extrem de repede. Fructele si legumele nu tineau doua zile.
    Dupa cum precizeaza si textul de mai sus, natura nu face nimic fara rost, asa ca oamenii n-ar arunca mincarea daca ar fi buna si daca ar avea nevoie de ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *