Cele mai bune trei gusturi

Când eram adolescent, mi-a explicat tatăl meu, oarecum în glumă, că nu poate ţine postul ortodox cum trebuie, pentru că nu poate trăi fără brânză. Eram în liceu, nu prea exista brânză în ţară şi categoricul declaraţiei lui, deşi iubeam şi eu gustul ăsta, mi s-a părut uşor deplasat.

După ce am mai crescut, genele grecesco-aromâne au început să lucreze subliminal şi admit acum că tatăl meu avea dreptate, e aproape imposibil să trăieşti fără să guşti din când în când nişte brânză.

 

De când am început să lucrez în bucătărie, am căpătat o oarecare distanţă faţă de mâncare şi am început să îmi purific preferinţele, să elimin surplusuri. Aşa am fost o vreme raw-vegan, vegetarian, ovo-lacto-vegetarian şi acum flexitarian.

I-am tot întrebat pe prietenii mei care sunt cele mai gustoase 3 kestii pe care le-ar mânca oricând.

Pentru mine, cele trei gusturi perfecte sunt: untul, gălbenuşul, măduva.

Ok, şi brânza.

Care sunt cele trei gusturi care vă fac să închideţi ochii şi să plescăiţi ca nişte aligatori fericiţi?

P.S.:  E interesant cum aligatorul poate exprima atât de bine satisfacţia omenească, fără să ni se pară ciudat exemplul. Iată o temă insuficient abordată, deocamdată.

12 comments

  1. Ionut   •  

    Ou fiert moale amestecat cu pâine proaspătă cu crustă crocantă, gustul cricalei de ceapă pe care o făcea mama când eram mic [gust pe care nu l-am mai avut de foarte mult timp] și gustul ceaiului alb ce-ți rămâne undeva în altele gurii.

  2. Andreea   •  

    Combinatia de unt topit + usturoi + patrunjel = love (in orice mancare)

  3. Elena Andreea   •  

    Ou fiert moale, ideal ar fi cu pâine proaspătă, unt, dulceața de cireșe amare….

  4. Inge Covaciu   •  

    ness cu lapte, orice fel de branza, suc de fructe proaspat stors

  5. Elena   •  

    Branza, paine prajita cu unt, ciocolata

  6. Mirela   •  

    gogonele, ciocolata de casa, branza framantata

  7. Pingback: Jurnalul navigatorului mîncău #40 (11-17 februarie 2016) - Adelicii

  8. Ioana   •  

    galbenus cleios/moale, parmesan si trufe
    (si stiu si ce au toate acestea in comun: gustul UMAMI – cel de-al cincilea gust!)

  9. Razvan Exarhu   •     Author

    Uuu, mami, u mami u, umami u!

  10. Elisabeta Strejoiu   •  

    Pâine cu unt,măduva, măsline.

  11. Doru Persinaru   •  

    Pfiu, pentru o perioada am fost speriat ca eu nu mi-am gasit cele trei gusturi ale fericirii umamice, dar acum m-am linistit si m-am intors aici pentru spovedanie, asa ca, iata-le – gem de prune, halva de floarea soarelui si… parmezan.

  12. Razvan Exarhu   •     Author

    Splendid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *