cele mai bune trei gusturi

când eram adolescent, mi-a explicat tatăl meu, oarecum în glumă, că nu poate ţine postul ortodox cum trebuie, pentru că nu poate trăi fără brânză. eram în liceu, nu prea exista brânză în ţară şi categoricul declaraţiei lui, deşi iubeam şi eu gustul ăsta, mi s-a părut uşor deplasat.

după ce am mai crescut, genele grecesco-aromâne au început să lucreze subliminal şi admit acum că tatăl meu avea dreptate, e aproape imposibil să trăieşti fără să guşti din când în când nişte brânză.

urzici si ou

de când am început să lucrez în bucătăria de la escargot, am căpătat o oarecare distanţă faţă de mâncare şi am început să îmi purific preferinţele, să elimin surplusuri. aşa am fost o vreme raw-vegan, vegan şi acum destul de ovo-lacto-vegetarian.

 

i-am tot întrebat pe prietenii mei care sunt cele mai gustoase 3 kestii pe care le-ar mânca oricând.

pentru mine, cele trei gusturi perfecte sunt: untul, gălbenuşul, măduva.

 

care sunt cele trei gusturi care vă fac să închideţi ochii şi să plescăiţi ca nişte aligatori fericiţi?

p.s. (e interesant cum aligatorul poate exprima atât de bine satisfacţia omenească, fără să ni se pară ciudat exemplul. iată o temă insuficient abordată, deocamdată)

7 comments

  1. Ionut   •     Author

    Ou fiert moale amestecat cu pâine proaspătă cu crustă crocantă, gustul cricalei de ceapă pe care o făcea mama când eram mic [gust pe care nu l-am mai avut de foarte mult timp] și gustul ceaiului alb ce-ți rămâne undeva în altele gurii.

  2. Andreea   •     Author

    Combinatia de unt topit + usturoi + patrunjel = love (in orice mancare)

  3. Elena Andreea   •     Author

    Ou fiert moale, ideal ar fi cu pâine proaspătă, unt, dulceața de cireșe amare….

  4. Inge Covaciu   •     Author

    ness cu lapte, orice fel de branza, suc de fructe proaspat stors

  5. Elena   •     Author

    Branza, paine prajita cu unt, ciocolata

  6. Mirela   •     Author

    gogonele, ciocolata de casa, branza framantata

  7. Pingback: Jurnalul navigatorului mîncău #40 (11-17 februarie 2016) - Adelicii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *