chefal şi leurdă

când viața îți dă leurdă, fă chefal la cuptor en papillotte.

peştele trebuie curățat bine, inclusiv la urechi, cum ar veni, se sărează, piperează, se unge cu untdelemn pe afară şi pe dinăuntru şi se lasă aşa vreo 15 minute.

IMG_20150308_203922

după asta se umple cu jumătăți de lămâie, frunze de leurdă, ceapă verde, usturoi verde, feliuțe de chilly. frunze de lime, dacă aveți prin pod. sau ghimbir, lemongrass şi alte prostii de prin ardeal.

cuptorul se încinge la 170 ° Celsius.

se pregăteşte o tavă sau un vas de cuptor şi se tapetează cu hârtie de copt, astfel încăt restul de hârtie, care depăşeşte conturul vasului, să poată fi pliat şi să sigileze conținutul.

ca şi cum ați lipi un plic sau ați face un pachet.

lateralele pot rămâne deschise. important e ca peştele să nu fie lovit direct de cuptor.

înainte să trimiteți vasul în cuptor, aruncați deasupra peştelui felii de chilly, frunze de leurdă, ceapă verde, felii de lămâie şi câteva bucățele de unt.

acoperiți vasul şi puteți să vă relaxați 20 de minute cu o sticlă de cava.

apoi, aşezați peştii pe farfurii, vă potriviți ceasurile şi acționați conform planului.

bon appétit, pui de daci!

3 comments

  1. Pildit?   •     Author

    Bai nenica imi facui pofta cu chefalu’ tau….si nici leurda nu avem, d’apai kefal…

  2. razvan   •  

    sunt si necazuri, bai nenika

  3. Pildit?   •     Author

    Da’ sa stii ca nu-i rau deloc…mai ales cind gasesti la mall si chefal si leurda. Lime insa n-am gasit, dar am scos-o la capat si fara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *