Clacsonează-mă cum ştii doar tu

IMG_20150521_102354Există şi oameni care s-au uitat prea mult la Road Runner şi care au din când în când tendinţa să spună meeep, meeep!

Aşa cum poliţiştii, arbitrii şi antrenorii din filmele vechi de comando pot comunica din fluier mesaje coerente, civilizaţia noastră terestră, după piramidele egiptene, Colosul din Rodos şi telescopul Hubble (care e şi stricat,), a venit cu o nouă propunere de nerefuzat:

Omul clacson. Nu aş fi crezut că acest instrument aparent simplu poate să dezvăluie atât de multe nuanţe, să combine sensibilitatea cu precizia de care ai nevoie atunci când vrei să se înţeleagă clar că e vorba de mamă şi nu de lamă. Deşi uneori pare să fie vorba despre amândouă. Sau numai despre lamă.

Îngrijorător e că există dialog. Dacă cineva apasă goarna, imediat i se răspunde, lung, scurt şi cu acceleraţie.

La tipii nervoşi clacsoanele echivalează cu silabele din înjurătura pe care o traduc: bi bibip bibip bibip! (te bag în… etc)

Opinia generală spune că la toate maşinile clacsonul ar trebui să fie o extraopţiune, extrem de scumpă şi accesibilă numai în urma unui test psihologic dur.

Eu ziceam că şi în acest caz se poate găsi puţină flexibilitate, în sensul în care dacă se clacsonează mai mult de o pătrime de secundă, toţi cei din maşină sunt electrocutaţi uşor, apoi sunt stropiţi cu catran şi fulgi şi în final, pentru impresie artistică, este activată funcţia de eject.

După care automobilul este donat copiilor fără adăpost iar contravenienţii din acea zi sunt duşi într-un club tare unde ascultă toată noaptea clacsoane la maxim şi beau băuturi energizante.

Sau mai bine să investim direct în sirene de vapor?

19 comments

 1. micky   •     Author

  hilar!

 2. Darael   •     Author

  Se pare ca multi vor sa moara cu mana pe sirena precum Vasile Roaita 😉

 3. razvanbb   •     Author

  Propun:

  http://www.prankplace.com/fun_exhaust.htm

  Se monteaza usor pe teava de esapament si de cate ori respectivul accelereaza scoate si un fluierat enervant :). Este ca si cum i-ar fluiera cineva in ceafa in permanenta :).

  sau

  ceva in genul http://parchez.ca dar sub forma claxonez.ca

  Din pacate in ambele cazuri trebuie sa fii iute de picior 🙂 din motiv ca la volan simtul umorului dispare brusc…

 4. TiBi   •     Author

  eu de obicei dau “flash-uri”. nu claxonez decat babe cu tricouri Acaaasa e Regina! :))

 5. ZaffCat   •     Author

  recunosc ca de cateva ori am claxonat urat de tot, poate chiar vreme de un minut de fiecare data nu mi-am ridicat mana de pe volan dar am incercat sa ma uit in ochii politistilor si ai coloanelor oficiale din pricina carora eram blocati aiurea in trafic in timp ce faceam asta. Ce sa fac, imi aduce aminte de Ceasca si vad negru in momentele alea, asa cum nu suport o coada de mai mult de trei oameni 😉

 6. multzam   •     Author

  foarte buna ideea….experienta mea cu claxonul…faceam scoala de soferi si intr-una din zile ploua cu galeata, intru pe o straduta aproape inundata pe care un nene ud leoarca mergea injurand probabil canalizarea…. am asteptat, am asteptat si doar am atins claxonul ca sa stie nenea ca sunt in spatele lui si ca as vrea sa trec si eu cu masina…el s-a dat la o parte, dar instructorul meu….nu va pot spune ce scandal am avut, m-a marcat…asa ca …am ceva impotriva claxonatului, psihologic vorbind 😀

 7. pierpatrat   •     Author

  La un moment dat mi s-au stricat goarnele de la clacson în sensul că scoteau un sunet diferit, scurt, mult mai moale şi potolit, ceva care printr-o comparaţie literară ar fi fost faţă de DĂ-TE BĂĂ CĂ VIN IO, doar un sensibil: aş dori să vă aduc la cunoştinţă că sunt în spatele dvs. şi dacă aveţi plăcerea, v-aş ruga să vă daţi un pic la o parte că nu prea am loc să trec; cam atitudinea de care spune şi multzam în commentul ei. Dar ca orice minune cu care eram şi foarte mulţumit a ţinut doar vreo trei zile, goarnele au amuţit complet şi au fost înlocuite binenţeles cu unele noi, mai viguroase decât originalele, că e obligatoriu să ai.
  Propunerea mea e să ne plângem la chinezii care fabrică claxoane să diversifice oferta şi să producă şi unele mai molcome, de oraş. Şi să avem pe volan două butoane, unul pe care să scrie love şi altu pe care să scrie ce consideră fiecare (ex.: m.., dăten…., etc). Omul clacson ar fi astfel mult îmbunătăţit prin oferirea posibilităţii ca extraopţiune de a-şi face publică decizia de considerare a semenului într-un anume mod. Şi mă întreb dacă s-ar trece la echiparea de serie cu acest sistem, la care goarnă s-ar recurge cel mai des în acest dialog pe care îl descrie Răzvan.

 8. razvan   •  

  eu as merge si pe sunete din desene animate.
  de exemplu, rasul lui Taz merge bine cand stropesti pietonii pe burta trecand cu viteza prin baltile de la marginea trotarului

 9. pierpatrat   •     Author

  Merge şi aşa, deşi e lucrul pe care îl evit cu cea mai mare grijă când conduc; dacă mi se întâmplă să stropesc rămân ruşinat multă vreme. Caz în care ar merge un claxon de genu: Scuze, scuze, mii de scuze, chiar n-am vrut! Sau: Na, dăten… că oricum erai urât! Şi va merita să-l şi claxonezi după ce l-ai făcut varză murată.

 10. razvanbb   •     Author

  http://www.horntones.com/

  Un claxon care suporta mp3-uri.

  Putem sa-l punem si pe Taz.

  Putem sa punem “Nu ne mai trageti pe dreaptaaaa”

  Putem sa inregistram mesaje de scuze pentru pietonii spalati proaspat.

  Putem sa punem mesaje de genul: “Partieeeeeee….”

  Restul este doar imaginatie 🙂

 11. flavius terbea   •     Author

  Un claxon mirositor? Dupa caz…sa miroasa si frumos si urat. Uneori si in combinatie?

 12. irina badescu   •     Author

  Cand o tzara intreaga clacsoneaza inseamna ca suntem in Ro!

 13. razvan   •  

  nu, in acest caz suntem in india

 14. irina badescu   •     Author

  Daca o tzara intreaga clacsoneaza, inseamna ca suntem in RO!

 15. irina badescu   •     Author

  Clacsonul e simbolul vulgaritatii! Mai sonor, mai vulgar!

 16. adrian   •     Author

  cel mai nasol este cand pasagerul tau din dreapta sofer si el dar cu alte apucaturi iti apasa claxonul, eu unul ma fac verde-albastru si simt ca innebunesc si ma gandesc cum ar fi sa-ti pui claxonul pe silent sau sa-l scoti din priza :))

 17. Pinocchio   •     Author

  Aici se claxoneaza soferii de metrou cind se intilnesc in tunel, e un fel de salut si suna foarte tandru.

 18. ioann   •     Author

  …da, sau ma-na-ma-nah!, care să pornească sincron cu air-bag-urile…

 19. WinDance   •     Author

  Dumnezeule, cat am ras! Pot sa claxonez (verbal) pt cat de mult mi-a placut? Claxonul e un fel de “buzz” de messenger… numai ca “buzz”-ul apare cand te astepti mai putin, pe cand claxonul te surprinde prin previzibilitatea lui. Stii exact momentele in care ar trebui sa il auzi. Daca nu apare, te uiti ciudat /:) Ma? Ce se intampla? Paaarca, parca lipseste ceva… Si uite asa, ai o zi mai buna! :))
  Concluzia? Concluzia e de fapt confuzie … da` ‘mneata tare frumos si amuzant ai scris! Jos palaria! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *