costel’s triumph

televiziunile nu au nicio limită în materie de bun simţ al formulării.

nimic nu mai e ridicol.

nici chiar un ministru al culturii care se apucă să parafrazeze încă de dimineaţă:

un pas mic pentru costel, un pas mare pentru românia.

olalalala!

(sau poate a spus invers?)

16 comments

 1. ametzitul   •     Author

  shi un shut in c**, pe deplin meritat, pt. dom’ ministru.
  hai sa ne dam totzi mari, sa ne facem poze cu Costel, daca atatzia ani tot nu l-am remarcat.

 2. iulia   •     Author

  bravo Costel…rusine celor ce-l ling abia acum.

 3. io   •     Author

  aceasta, sau atata este valoarea romanului. acum toti sunt mandri ca e al nost’..

 4. maccumac   •     Author

  propun “costelus” in loc de “costel”, care suna totusi prea formal.

 5. dale putley   •     Author

  Zicea o babutza din anturajul de-acasa al lui Costel: “Romania-i fruncea !” Pai sigur, in Romania a spalat Costel vagoane, de si-a luat apoi campii in Spania. Da si el simpatic, la TV: “Il salut pe dom’ primar, pe dom’ preot…” Ce relatie cordiala o fi avut cu cei doi pana sa se care ?

 6. zvoner   •     Author

  Poate a spus invers, adica “alalalalo?” 🙂

  Bravo lui Costel, ii urez insa tot calmul din lume pentru a nu se lasa afectat de salivismul oficialilor romani.

  Vorba taranului roman: “Costel saves the day!”

 7. Ava   •     Author

  Si o bursa la conservator… ca si cand acum ca are contract cu sony se intoarce la Bucuresti sa stea 8 ore in clasa 🙂

 8. dildobrica   •     Author

  ar tb poate ca cineva sa precizeze ca

  1. concursul este dedicat IMIGRANTILOR in Spania
  2. romanii sint cei mai numerosi imigranti din Spania, in numar aproape dublu fata de marocani, urmatorii clasati.

  asa ca Costel s-a scos, e vedet, se umple de malai, o sa-i extraga din kakao pe toata familia si pe toti prietenii lui, ceea ce e un aspect pozitiv.

  pe de alta parte, nu poate sa nu te angoaseze reactia unui popor care plinge de fericire mai ceva ca-n filmele cu Raj Kapur ca a fost bagat in seama la nivel de zidar cu 8 clase de catre TVE.

  in loc sa priceapa ce sint romanii in ochii spaniolilor de rind: niste sclavi analfabeti, care daca-i speli si-i dai cu gel pot executa programe artistice mai ceva ca cubanezii si sirienii… drept care esperemos, nu-i asa, estimados telespectadores, ca li se va umfla orgoliul autodidact in pectorali si vor pune toti mina pe o meserie mai curata. in loc sa dea in cap la oameni pe strada…

 9. dildobrica   •     Author

  a, si apropos de o chestiune anterioara, uite ca un Costel poate fi Pavarotti. ce-i drept, “din Carpati”. ca si Hagi, care nu era decit un “Maradona din Carpati” etc. care-o fi treaba cu Carpatii astia? cine-ar putea fi, de ex, “Marcel Duchamp din Carpati”? sau “Moby Dick din Carpati”?

 10. the neacsu   •     Author

  suna precum personajul lui Armand Assante din ‘California dreamin’.. nesfarsit’, un militar american care, la petrecerea dintr-un sat ialomitean, construieste un discurs plin de forta si incheie apoteotic: GOD BLESS CAPALNITZA!

 11. Jeff   •     Author

  Scuzati-mi franceza de balta, da’ wtf is Costel?

 12. Costel Basilicum   •     Author

  Un colegiu de cercetatori britanici in colaborare cu un grup de medici spanioli, a descoperit faptul ca vocea lui Costel apartine in realitate omuletului din gatul artistului (uvula pallatins). Rezultatele concursului au fost deja anulate la cererea cercetatorilor. “Simt ca strigatele mi-au fost in sfarsit ascultate!” a declarat omuletul, cu lacrimi in gat.

 13. deena   •     Author

  chiar si unui oarecare ‘telectual roman i-a venit ideea ca Baltagul e un western din Carpati, daca mai tin bine minte din bazaconiile pe care le inghiteam de voie de nevoie in liceu.
  probabil “din carpati” ajunge sa insemne ceva de genul “second hand” sau “calitate gen made in China”…

 14. smara   •     Author

  problema (sau dilema) nu e costel ci perceperea lui costel – adica nu “cine” ci mai ales “de ce ne enerveaza”. sa prezinti cu surle si trambite un castigator al unui spectacol difuzat de o televiziune comerciala straina e o mina de aur pentru televiziunile autohtone pentru ca transmite clar un mesaj foarte drag romanului – uite, bai domnule, ca si altii apreciaza talentu la doinele mioritice, care la o adica merg si pe ritmuri dance, indie sau punk (asta chiar vreau s-aud!). pana aici nimic nou sau blamabil. infricosator este saltul de la dimensiunea entertainment-ului de mahala la dimensiunea nationala a fenomenului – adica “uita-te la noi la televizor ca sa-ti creasca pipota ca esti roman si, la o adica, poti si tu sa razbati pana la acest super-nivel mediocru, si sa dea dracu sa pui mana pe-o carte ca s-a evaporat toata distractia – adio auto-suficienta multumita, hopa, nu mai e valoarea la genunchiul broastei”. la nivel de ministru… hai romania!

 15. Dino   •     Author

  Citesc aceste comentarii si realizez ca nu prea inteleg ce ii deranjeaza exact pe comentatori: “Costel”,”Ministrul”,”Orgoliul national”,”Televiziunile Romane”. Ce va supara bai domnilor. Va pomeniti ca sunteti si voi niste “valori inestimabile” ingropate in materii incerte, asteptand sa va auda cineva “de sus” si sa va faca staruri sau sa va dea diplome de merit. Nu inteleg de ce va deranjeaza televiziunile romanesti, sunt penibile, acest fapt a fost adjudecat si clasat de mult, nu stiu ce va mai surprinde. “Autoritatile”… cred ca glumiti. Cand un ministru de externe face afirmatii de extrema dreapta la televizor (Cioroianu, care pune in capul Romaniei Organizatia Simon Wiesental), iar ministrul finantelor recomanda reduceri de profit unei companii, tot la TV (e vorba de Vosganian si Petrom), de ce ne mai miram ca ministrul culturii emite clisee inapte, eu pot sa spun ca astept cu nerabdare urmatoarea gafa ministeriala (pun pariu pe Educatie 3:1).
  Cat despre Costel: “Bravo frate!”, macar el a contribuit pozitiv la imaginea tarii, imagine pe care ministrii o deterioreaza.

 16. Ceasuri   •     Author

  Nu stiu pentru Romania cum a fost dar ptr costel sigur nu a fost mic deloc. In plus de asta putem sa avem noi toata promovarea din lume atata timp cat nu ne tinem decat de manevre si de balciuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *