Evadarea e viaţa mea

Pare firesc să trăieşti în oraş şi să îţi doreşti să fii mereu în altă parte. Marea majoritate pare să considere asta un concept valabil doar în timpul executării programului de concediu.

Schizofrenia în care suntem încurajaţi să ne complacem e mediul perfect pentru dezvoltarea microbului monotoniei. Rupem lanţul doar în week-end, la team-building sau în concedii. Şi atunci cu grijă, că duşmanul de la resurse umane pândeşte tot timpul.

Sau fără jenă, pentru că suntem la all-inclusive. Oricum, totuna. Am o casă în sălbăticie pe care am văzut-o destul de rar în ultima vreme. Am un snowboard pe care l-am folosit la fel de rar, deşi mă face very happy. Nu mai vorbesc de casca de snowboard, în care am început să cred din ce în ce mai tare.

Deşi sunt din naştere pregătit să îmi văd de treaba mea, m-am trezit destul de serios în ultima vreme. De-asta, m-am bucurat când am fost trezit pe întuneric şi încurajat să mă mişc mai repede, pentru că mergem la pârtie, Răzvan.

Neprevăzutele astea enervante la început, dincolo de care se ascunde plăcerea ta de om liber, sunt ceea ce respingem în primul rând. Nu mă duc să caut copaci pentru livadă, pentru că trebuie să mă întâlnesc cu un tip cu care pot rezolva totul la telefon.

Nu îmi respect bucuriile, pentru că biata conştiinţă îmi spune că trebuie să fiu mereu în altă parte decât vrea sufletul meu. Chestiile astea par imposibile în teorie, dar adorabile în practică.

Temă: Unde găsiţi o mâncare de ştevie?

publicat în şapte seri, săptămâna asta

11 comments

 1. writeman   •     Author

  Ștevie Wonder avea o rețetă foarte bună parcă…

 2. Antoaneta   •     Author

  Acolo la tine în sãlbãticie, nu?

 3. trucat   •     Author

  Da, numai că Ştevie Wonder nu poate scrie, da nu pentru că ar fi orb, ci…negru.

 4. TiBi   •     Author

  Mama mea stie o reteta. Oricum mai am 2 luni si plec 20 de zile in the wild….(la sat). merit evadarea asta!

 5. luminitza   •     Author

  te inseli, unghiile pisicii bicefale sunt foarte curate!dar foarte ascutzite, too;-)

 6. diana   •     Author

  Of! ai atins un punct sensibil, nu cu mancarea de stevie, cu nerespectarea bucuriilor.m-am saturat sa nu fac lucru si pentru sufletelul meu. acum lucrez la un proiect de viata, facultatea, si sper dupa aceea ca o sa fac si alte lucruri mai frumoase. dar unii spun ca dupa facultate e mai rau. sper ca n-au dreptate, trebuie sa existe si o alta cale. 😉

 7. deci,totodată...   •     Author

  păi , nu prea dădu !… deocamdată drăgăvei , urzîci …da ştii de opţiunea “lobodă” ? mmmm , cu zamă de varză …

 8. cropcircles   •     Author

  Bunica-mea face o mancare de stevie misto foarte, care se mananca cel mai bine dintr-un castronel ciobit. Amplifica efectul 🙂

 9. grey   •     Author

  domnule, soacra-mea face mancare de stevie, iar restul familiei zice ca e buna. probabil de frica. :))

 10. gradinarul   •     Author

  Singura solutie pe care o vad la gasirea pe loc a unei mancari de stevie buna este sa impaci constiinta cu sufletul, i.e. mintea cu inima…

 11. Pingback: Comoara « Viaţa la ţară

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *