i do like mondays

stiu ca sunt probleme de pozitionare personala majore in fiecare luni. sensul vietii iese destul de sifonat la inceput de saptamana si chiar si marti duce mai departe cu glorie recordul de accidente rutiere al zilei de luni.

e posibil sa ne izbim atat de violent de stridenta acestei zile, pentru ca o intampinam cu resemnare, molesiti de reveria weekend-ului.

o pasiune subita ne poate smulge acestei vraji second hand. un motiv de a ne strecura cu indemanare prin intortochelile zilei ne va salva bucuria.

sa zicem ca poate fi si o carte, una din specia rara a celor care te indeamna sa nu le citesti dintr-o suflare, desi numai asta iti vine sa faci.

e una din cele pe care le citesti cu pretul noptii, acea carte care te face sa te porti usor ciudat, absent, in momentele in care nu poti fi pe canapea, oriunde, inghitind pagini.

si, pentru mine, e cu atat mai important ca mi-a fost recomandata de prietenul meu, Maxim (ghitarist si individualist), care are un senzational test de inteligenta (emotionala) format dintr-o singura intrebare, despre care o sa vorbesc, maybe.

aceasta e cartea, indurati-va de voi si cititi-o lunea.

umbra_vintului1.jpg

9 comments

 1. cd   •     Author

  well…sa profitam si noi de asa prieteni pretiosi de-ai tai. imprastie un zvon cind are concert pt ca e tare low-profile. fii metronomul nostru!

 2. Hector   •     Author

  Hai nu ne mai chinui, zi-ne întrebarea. Am fugit să caut “Umbra vîntului”…

 3. Tudor   •     Author

  I hate mondays.
  I hate sundays, too..and friday evenings.

  Citeodata imi pare bine ca incepe saptamina pentru ca scap de week-end dar prima jumatate a zilei de luni este groaznica pentru ca apar din nou intrebarile “ce fac eu aici ? “.
  Nu stiu altii cum sunt dar eu vreau sa imi schimb meseria, asa ca sper sa intelegeti intebarile mele de luni dimineata.
  O saptamina usoara tuturor!

 4. Tristan   •     Author

  Am citit recomandarea ta seara, cand librariile sunt evident inchise, si am intrat pe site-ul editurii la care a aparut cartea. Am gasit acolo pagina 443. Cu riscul de a exclama ulterior “Vai, aceste cuvinte ne doare!” nu pot sa nu remarc o metafora : “cerul se descompunea in lacrimi lenese de lumina ce se depuneau peste rasuflare si dispareau.” Macar pentru atat merita sa o citesc pe toata. Maine dimineata sunt la librarie.

 5. alexedi   •     Author

  Ce carte de vis! Am descoperit-o in minibiblioteca multinationalei (‘Bring a book, take a book, return the book!’). Carti lasate de expati. Astepta acolo precum Carax in Cimitirul Cartilor Uitate. Printre Grishami si Crichtoni. Traducerea in engleza este o Fe-ri-ci-re.
  Plus ca e si primul lucru pe care practic l-am furat in viata mea. Iti spun, pentru binele ei am facut-o! Ii e mai bine cu mine, eu am grija de ea.

 6. raul   •     Author

  aham, deci mie nu mi-a placut Umbra Vintului pentru ca am incercat sa o citesc in concediu.

 7. admin   •  

  foarte rau ai facut. vezi in ce hal ii aduce concediul pe oameni?

 8. Daniela   •     Author

  Este o carte fantastica, cel putin citita in spaniola. Nu stiu cum este versiunea in romana, dar versiunea castillana m-a dus cu gandul si cu pasii in Barcelona. Vedeam si simteam strazile si atmosfera lor. Prin ea am mai vizitat odata Barcelona.

 9. S.   •     Author

  Fani, da si eu am citit cartea asta vara, intro- noapte de vacanta, incepand pe la 2 dimineata cand nu mai era nimic de vazut la tv (as if) si nu m-am culcat pana n-am terminat-o. bestiala!

  plusez cu un ian mcewan “ispasire”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *