Verină cu avocado și trei tipuri de roșii

in Gusturi, 28.01.2014

IMG_20140127_133206
e senin, legumele zboară jos, e mai uşor să le înhaţi.

aşa că în provocarea acestui challenge am dat peste o reţetă numită simplu:

 

verrine a l’ avocat et trois types de tomates

verina e ceva care se gustă dintr-un pahar (verre) transparent.  exclus borcane de 40 l.

deci, murăturile nu sunt verine, atenţie.  (în atenţia persoanelor din galaţi)

cum se face:

2 avocado

200 g roşii prunişoare

150 g roşii cherry

150 g roşii uscate la soare,

o ceapă medie (puteţi folosi şi ceapă verde, e mai fancy)

4-5 linguri de ulei de măsline

suc de la un lime şi o jumătate de lămâie

piper roz

piper de cayenne

mentă proaspătă şi some pătrunjel

sare, piper

 

avocado (fără sâmbure şi coajă, dooh), ceapa, piperul roz şi sucul de citrice se blendează până devin o pastă fină.  sare, piper şi se păstrează la rece.

roşiile crude se taie cubuleţe, se adauga frunze de mentă tocate fin, câteva frunze de pătrunjel, piper de cayenne, uleiul de măsline, sare, piper şi se trimit la rece.

roşiile uscate se scurg de ulei şi se toacă fin.

când vi se face fomikă, luaţi nişte pahare frumoase de whisky şi le umpleţi aşa:

un strat de roşii crude, un strat de pastă de avocado, un vârf de roşii uscate, plus frunze de mentă. am pus şi câteva feliuţe crocante de ridiche roşie.

dacă suportaţi coriandrul verde, puteţi să îl folosiţi în locul pătrunjelului. şi, în general, puteţi adăuga ce condimente vi se par potrivite pentru o verină care să vă reprezinte cu adevărat, aşa cum sunteţi. dar nu uitaţi că toate compoziţia asta trebuie să fie rece.

(precizare: în 2014 am decis să nu mai folosesc emoticoane.)

Bon appétit, pui de daci!

verrine a l'avocat et trois tomates

Lasă un comentariu

  1. Anca
    29 January 2014 la 29.01.2014 18:16

    Cina de maine sau poimaine…depinde cand se daruie avocado-ul ! :))

  2. razvan
    29 January 2014 la 29.01.2014 20:59

    Adică?

  3. Anca
    30 January 2014 la 30.01.2014 10:30

    …astept sa se coaca avocado!!! :)))
    Si mai astept postari d’ale vegetarienilor!

  4. razvan
    30 January 2014 la 30.01.2014 11:26

    Vegetarieni? Vai, aceste cuvinte ne doare!

  5. Anca
    2 February 2014 la 02.02.2014 00:38

    Intre timp s-a copt si avocado! ..nu a durut, din contra!! Si ma multumesc si cu niste postari cu frecventa redusa!!!

  6. Andra
    2 February 2014 la 02.02.2014 12:55

    Araba bine si pare usor de facut.

← Inchide