Numai împreună putem fi cu toții

Platon a spus asta. Sau dacă nu a spus-o el, sigur a zis-o altcineva. Nu e clar cum a supraviețuit până acum omenirea, fără să aibă acces în masă la citatele inspiraționale așezate frumos peste un buchet de trandafir sau un peisaj superb cu cocori pe cale de dispariție.

Avantajul citatelor e că ne ajută să vorbim mai ușor despre schimbare, în timp ce suntem preocupați să rămânem exact la fel. Mă amuză mesajele de dinainte de a tipări o chitanță, când ești întrebat dacă ești sigur că vrei să faci asta și că ai putea salva pădurea.

Când e liniște și cerul senin și se văd munții, probabil că se aud și drujbele și pașii grei ai tăietorilor de lemne, care merg să mai doboare un brăduleț, brăduț drăguț pentru chitanța ta, că nu te mai satură Dumnezeu.

Altfel spus: lume multă, discernământ puțin.

Și nu că aș fi eu pricinos sau că nu am încredere în omenire, dar voiam, de fapt, doar să subliniez că azi noapte mi-au spus să mă grăbesc cu cumpărăturile la nonstop, pentru că e târziu și se pregătesc să închidă.

2 comments

  1. 0gar   •  

    Ba asta a spus-o un tigan din satul Pauleasca judetul Arges, dupa ce a fost oprit in trafic de catre Jandarmerie tocmai cand transporta un car de lemne furate din padure. Ce a urmat, a fost o tiganie totala, au iesit ca sa-l apere toate neamurile si cum toti din sat erau inruditi cu el, a iesit ceva mai frumos decat la rascoala de la Bobalna (la Bobalna nu s-au folosit arme de foc).
    Asa ca Exarhule, nu mai avea atatea mustrari de constiinta pentru un petic de hartie pe care ti-l scuipa bancomatul in ziua de salariu, ai muncit pentru banii aia -deci sunt ai tai (la fel si bonul, pune-l bine! iar daca nu ti-a dat dulapul acela cromat toti banii, cheama-ti familia in ajutor si dati imediat buzna peste angajatii de la Casierie cu strigate si cu colinde despre brazi).

  2. Marian Juravle   •  

    Pai unde-s multi, puterea creste :))). La placinte inainte, la razboi inapoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *