On the road

Lumea este mult mai frumoasă din mers.

Lucrurile strălucesc şi te hipnotizează mai tare din viteză, ca şi cum domnul în halat alb ţi-ar clătina, ca în desene animate, ceasul cu lanţ în faţa ochilor cu 250 la oră.

Săptămâna trecută am intrat oficial în echipa Top Gear şi m-am aruncat într-un drive test dement cu un Audi A5 Cabrio. Aşa am redescoperit bucuria de a rupe lanţul aparent fără

motiv. Logic, nu există nicio raţiune puternică pentru care te-ai gândi brusc să faci, aşa, un drum până la Sibiu.

Acum, dacă ne gândim că Cioran e cel care a spus că munca e un blestem pe care omul l-a transformat în voluptate, merită şi un drum până la Răşinari.

Din cauza asta, o bună parte a publicului socoteşte maşinile ca pe nişte mijloace de transport care ne ajută să ne bucurăm de staţiile de benzină. Începe să se piardă, prin rotiţele mecanismului care ne stinge lumina devreme, bucuria asta a aventurii, în care suni şi zici: hai să luăm cina la cetatea Enisala în seara asta, eu iau mâncarea, voi ocupaţi-vă de băutură şi felinare.

În plus, nu poţi fotografia totul, nu poţi prinde toate detaliile, nu ai cum să captezi şi figurile oamenilor, vorbele lor, ochii şi mersul femeilor, lumina şi praful pe care îl ridică animalele întoarse de la păscut sau copiii care se strâmbă pe marginea drumului.

Toate astea, trăite sau nu, se transformă în poveşti care mor a doua zi sau nostalgii pe care le porţi cu tine toată viaţa. Pentru că următoarea staţie are peronul mereu pe partea cealaltă.

7 comments

 1. razvanbb   •     Author

  Lumea este in mers…

 2. acular   •     Author

  Ce frumos,mai Razvan!

 3. Irina   •     Author

  Uite ce face Top Gear din om 🙂

 4. zvoner   •     Author

  “hai să luăm cina la cetatea Enisala în seara asta, eu iau mâncarea, voi ocupaţi-vă de băutură şi felinare.”

  Daca testezi ceva prin Dobrogea saptamana viitoare, poate facem un picnic la Heracleea, cu ochii spre marea captiva de la poalele ei. Eu o sa iau o oachesa domnita italianca cu nume impartit intre doua orase.

  Chiar si daca nu, ma bucur mult pentru ce incepe sa devina si la noi Top Gear. Oh yeah!

 5. razvan   •  

  imi place cum gandesti, iar la heracleea nu am fost.
  sa ne potrivim ceasurile, asadar.

 6. fcb   •     Author

  deci tu erai

 7. cosminos   •     Author

  Ar trebui sa incerci si pe moto. You’ll never look back 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *