opsesii

se întâmplă în câte o dimineaţă să mă trezesc cu un cântec vesel în cap.

şi îmi ia cam juma de zi să scap de el şi uneori să şi înţeleg de unde mi se trage.

câteodata e simplu, de la televizor. am avut un heavy rotation pînă la epuizare cu finalul unui spot, merci e felul meu de-aţi mulţumi, merci fiindcă eşti tu, pe care nu l-am delete decât cu mari eforturi, tâmpite versuri oricum.

într-o sâmbătă m-am trezit că fredonez în gând treceţi batalioane române carpaţii, ceea ce nu-mi prea stă în fire – şi nici nu pricepeam de unde am luat molima.

în cele din urmă, m-am prins că se insinuase din cauza unui pasaj din coloana sonoră a unui film englezesc la care se uitau cei dragi mie, şi care avea câteva măsuri identice cu o parte din tema marelui cântec.

vouă ce vă cantă aiurea în cap? 😉

65 comments

 1. alina   •     Author

  heheheh!!!
  Cand sunt necajita tare-tare mie mi se declanseaza automat in creieri “cine-a pus carciuma-n drum…” poate pentru ca tot atunci, automat, imi creste brusc apetitul pentru alcool si tutun … sau vice -versa.

 2. alex   •     Author

  nenicule, treaba cu carciuma mi se ntampla si mie..e foarte ingenioasa treaba si o scuza pentru practicanti”n am vrut eu, da’a vrut ea”.astazi am cantat o la scoala cu un coleg 😀
  mai imi zburda n colturile capului si “noapte buna, miiiimiiii…” si atunci ma piftie-mamalighez…
  e o trupa din marea britanie the tiger lillies al carei solist are ceva feminin in voce, dar nu feminin in genul”what what”;ei bine, puicusorule, trupa are o melodie”the crack of doom”and it goes like this:”and so your life s been a success/and you have pleasure in excess/don t worry, it ll all end soon/the crack of doom is coming soon…”
  si ref”the crack of doom is coming soon”combinat cu “ha! ha! ha!”-uri rusesti.ca sa vezi.

 3. mihai parlea   •     Author

  mie imi vine take five, intr-o interpretare foarte originala new cool collective. in rest ma trezesc asteptand dupa vre-un terminal in fata calculatorului batand ritmuri in masa, in general bose nove sau alte lucruri pe care cu success le detesta vecina de jos. cum mama dracului poti auzi sa te deranjeze un troncanit relativ usor din degete in birou, si sa NU auzi ditai volumu cu subwoofer cu tot la distanta de un etaj?!
  stimata dna jurma (dr. taberei 19, 2/s/14) va salut pe aceasta cale daca aveti access, daca nu, mi-a facut placere, si sper ca noul vecin sa va scoata din pepenii ramasi, scapand de exemplu foarte des agrafe pe jos. aviz vecine, si vezi ca-i mocheta, da’ nu conteaza.
  kalinihta,
  /shark.

 4. engambament   •     Author

  cunoastem 🙂
  uite, mai e un remediu care imi vine acum in minte: macarale. asortat cu o plimbare catre serviciu intr-o dimineata insorita prin bucuresti. daca dai peste casa radio si zaresti si bannerul cu “apolodor cel mai bun demolator”, zau ca scapi. sau ramii asa forever 🙂

 5. dildobrica   •     Author

  am mai gasit un antidot. ma urmareste de citeva zile fata incetare, insa cu cit il repet mai des cu atit ma incinta mai tare (scuzati rima).

  Oh, that song is singin’
  Singin’ iiin to me…
  Aaand swallows me
  In to the deep
  Aaand comforts meee… aaand comforts meee….

  aici live:

  http://youtube.com/watch?v=dvFiHvNsZLA

  si pt cei care n-au ascultat inca cel mai frumos cintec din istoria muzicii, din nou live:

  http://youtube.com/watch?v=UM7EPnhHtu0

 6. Griz   •     Author

  la fereastra unde doarme o pisica miau miau (mieunatu e productie proprie), e-o placere doua fete sa privesti. si imi vine in minte cand cobor de la birou sa ma aerisesc, dar numai intr-o anumita zona a curtii in care e cladirea :))) spooky!

 7. Ei na   •     Author

  Madalina Manole – Fata draga nu fi trista..

 8. Ceasuri   •     Author

  deschide, deschide fereaaastra; deschide, deschide fereaaastra; deschide, deschide fereaaastra; deschide, deschide fereaaastra; deschide, deschide fereaaastra; – sa reziste, sa reziste, sa reziste… si tot asa :))

 9. Mihachu   •     Author

  ana cade so floareeeeeeeee, o ma de, o ma de, cichi deo deo deee…..de asta am scapat cu greu dupa 3 luni chinuitoare…
  si cel putin jumatate de zi, cea mai proasta melodiie dintre toate cate se intampla se le aud la radio in drum spre birou….

 10. tusa nuti   •     Author

  Curios, acum citeva saptamini eram trei (fiecare peste 60 de ani) si ne-am adus aminte de stupidul cintec “Marinica marinica…” .. ” scoalate ca-i ziua mica…???, care cred ca s-a cintat la festivalul International al Tineretului din …?!!? (mai devreme de 1960??!!) De atunci tot caut sa gasesc versurile…. Are cineva cunostinta de ele?

 11. Pag   •     Author

  Bravo Razvane esti la foarte mare inaltime.

 12. Pag   •     Author

  inaltime in ghilimele

 13. pag   •     Author

  comentariul de mai sus se refera la razvan mihalcea

 14. maier alina   •     Author

  ninge ninge cu fulgi mari sa asternut pe casa mea si ma dau cu sania asa

 15. iulia macoviciuc   •     Author

  “ne vedem joooi, ne vedem joooooi, am urlat dupa ea….”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *