Toți greşim, dar mai ales ceilalți

IMG_20160525_080929

Fratele meu ortodox, Gheorghe Popa, preot paroh la Catedrala Sf. Alexandru, din Alexandria, mi-a dat o lecție de toleranță creştinească, după cum se poate citi în captura de mai sus.

Nu e singurul mesaj de încurajare primit între comentariile textului de ieri  şi  procură sentimentul că, adevăr zic vouă!, nu homofobia stă la originea celor 3 milioane de semnături pentru duminici în familie.

Cu această ocazie, vreau să sper că nu am jignit pe nimeni şi să le reamintesc alegătorilor cu drept de semnătură că una din cele mai înfocate filiale ale Partidului România Mare a fost foarte mult timp cea din Călăraşi, unde ungurii şi restul amenințărilor la ființa națională colcăie ca şerpii, se ştie. Deci nu e şi nici nu a fost vreo manipulare. Plus că e foarte bine că mulți au învățat, probabil, să se si semneze, cu această ocazie.

Dar vor veni curând perlele de la Bac şi vom fi iarăşi uniți în jurul aproapelui nostru.

Deşi poate a sosit timpul ca inventatorii lor să strângă şi perle reale din perioada posturilor.

De exemplu, înainte de acest Paşte, o doamnă a cerut:

o omletă doar cu ceapă, vă rog, că țin post. 

Pace tuturor!

 

1 comment

  1. cb   •     Author

    Doamne ferește, și cand zic asta, mă refer strict la un înțeles diluat al expresiei, stors de orice semnificație religioasa, căci nu găsesc să o înlocuiesc acum cu altceva, să ajungi la mâna unui frate credincios și să ai ceea ce crede el ca e o problema…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *