Vând Casa Poporului

A existat un tip foarte şmecher în Brăila despre care se spunea că a vândut statuia lui Ovidiu, din Constanţa, unui cetăţean străin însetat de frumos. Asta s-ar fi întâmplat pe vremea lui Ceauşescu, deci omul merită cu atât mai mult respect pentru curaj şi imaginaţie.

Planul lui a început să se clatine când a venit cetăţeanul occidental să îşi ia statuia de pe soclu şi s-o ducă acasă în colecţie.

În totală contradicţie, am dat într-un evz peste povestea preşedintelui Lojii Masonice din Hobiţa, un tip care prin 1953 a vrut să dărâme Coloana Infinitului cu tractorul. El nu voia s-o vândă unor iubitori de artă, ci împreună cu alte capete seci executa planul de a o vinde la fier vechi pentru a strânge în acest mod simplu fonduri pentru organizarea festivalului mondial al tineretului.

Mai existase un plan de a oferi coloana si restul operelor lui Brâncuşi unei companii americane care ar fi trebuit să execute canalizarea oraşului Târgu Jiu. Este o coloana metalica introdusa in fundament de beton, fara nici o estetica, aşa era descrisă într-un act oficial.

Demolition man încă mai crede cu multă seninătate că dacă i se repartiza un tractor mai performant ar fi făcut o treabă extraordinară.

Acum câteva zile o sculptură de Brăncuşi din colecţia lui Yves Saint Laurent s-a vândut la licitaţie cu un preţ record pentru sculptorul român, 29 de milioane de euro. Uite, îi vedeţi pe toţi cretinii ăştia? Vi-i vând.

Hai, luaţi-i pe toţi, să putem să mergem şi noi acasă.

publicat in sapte seri, acu doua zile, cred

8 comments

 1. doina   •     Author

  Nu, din pacate nu ii vedem pe toti, iar faptul ca le simtim continuu prezenta ne face sa-i dam de pomana cui o vrea sa ne scape de ei – un fel de 10 la pret de 1, dar pe gratis 😀

 2. Darael   •     Author

  Ca sa ii ia cineva, trebuie sa pui tu bani langa ei.
  Incredibil, dar toti au demolatori in ograda proprie si se feresc sa mai faca rost de altii. Poate doar daca ii “donam” cu picioarele bagate in soclu de beton 😀

 3. andrei crivat   •     Author

  Legenda zice ca acelasi tip din Braila (poreclit, pe vremea batranului Ceasca, “BeEmVe”, ceea ce nu era chiar de colo) a vandut si cladirea Primariei din Braila (o stii, Razvan, aia care se vrea in forma de vapor), unui turc. Tot inaiinte de 89. Era bun omu’, bag de seama.

 4. Mircea Popescu   •     Author

  N-ar fi mai logic sa scrii in sapte seri ca publicat pe blog, azi ieri alaltaieri ?

  Ca doar nu iti chiar inchipui ca cineva si citeste aia ?!

 5. gentlearsonist   •     Author

  musca-ti limba, sper sa o citeasca pe ‘aia’, ca tocmai am batut palma cu oamenii aia sa public un anunt la ei timp de cateva luni.

  Ei se jura pe toate alea ca cele saij’ de mii de exemplare declarate ‘e’ pe bune si n-au retururi nici un pic…

 6. roxana   •     Author

  asa cum spuneai si-ntr-un atricol din evz prin iarna, Braila e plina de smecheri. a fost si continua sa fie. si smecherii astia se bucura de oras, devastandu-l grosso modo. confirm chiar de la fata locului, marcata de fiecare data cand ma intorc acasa.

 7. TiBi   •     Author

  Cat vrei pe ei? daca e…fac un credit…si te scap 😉

 8. mp   •     Author

  Exact asta-i faza: “vi-i vand, ca sa putem sa mergem si noi acasa” !
  Cine suntem ‘noi’ care mergem acasa, si cine suntem ‘noi’ carora ni-i vinzi pe nenorocitii astia ? Vinde-i in engleza !
  Inca nu te-ai prins ca ne invartim prin aceleasi locuri, ca sa nu le zic ‘ograda’ ?
  In fine, poti sa pui o surdina la ce-am zis, da’ n-am sa schimb acum doar pentru ca am exagerat nitel, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *