voievozii veseliei

in jurul casei poporului infloreste traditia romaneasca. carute si porti sculptate, impodobite cu ghirlande luminoase chinezesti, la umbra blocurilor cretinului de ceausescu.

in context, am descoperit cel putin doua hanuri.

Hanul Veseliei.
Hanul Voievozilor.

parca ii si aud pe chelneri: o masa de trei voievozi la domnu!

6 comments

 1. Sophie   •     Author

  In Bucovina in cadrul retelei (caci exista o retea ) Hanul Legendelor exista cele doua hanuri citate de tine plus Hanul Sultanului.
  O masa de doi voievozi veseli si-un sultan trist in curind si la Bucuresti, banuiesc eu. Aferim!

 2. bellettrixxx   •     Author

  Stiti ce ni se pare noua mai nasol? Sa parafrazezi kitschul. Sa-l frizezi, dupa ce l-ai inventariat. Sa te scremi, sa mimezi. Cam cum e in campaniile de la Radio Guerilla, no offence. Cu rozuri de Barbie, cu Miorite ras-parafrazate. Cu faze de consumerism chic, superior. Ce e misto in scenele descrise dinspre Casa poporului e ca oamenii aia se misca natural. Nu ca vecinii de peste deal, de la MNAC. Alti rafinati 🙂

 3. crw   •     Author

  Nu-s foarte sigur dar banuiesc ca se numesc capre datorita faptului ca-s construite pe acelasi principiu cu un device intalnit prin curtile taranilor numit tot “capra” si folosit pentru taierea lemnelor. DEX-ul zice ca:

  1. Unealtă de lemn cu patru picioare, încrucisate două câte două, pe care se pun lemnele pentru a fi tăiate cu ferăstrăul. 2. Sistem de lemne încrucisate care serveste la susţinerea schelelor de lucru, a unor platforme etc.

 4. Alexosu   •     Author

  In jurul casei poporului avem si “La moft”, “La barfa” si am avut si “La florarie”.
  Multa lume-n cartier, vorba artistului.

 5. Olivia   •     Author

  la hanul veseliei si la moft se mananca foarte bine frate…… iAR la barfa imi pierd fiecare seara impreuna cu gasca…….. deci merge faza cu multa lume-n cartier ;)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *