Puiul vânătoresc, sănătate şi alice

in Blog, 11.03.2015

cum se spune corect? aripioare de pui vânătoreşti sau aripioare de pui vânatoresc? puiul e vânatoresc în sine sau doar aripioarele lui?

IMG_20150311_111136

adică, pulpele pot fi bio sau de curte, în timp ce aripioarele sunt vânătoreşti? să fie acest meniu un prim semnal al existenței autonomiei organice la puiul semisălbatic de captură?

putem să ne imaginăm uşor laboratoarele în care oamenii de ştiință au creat puiul cu cap şi gheare de crevedia, cu pulpe de rață mandarin, ficat şi pipotă de gâscă şi, nu în ultimul rând, trufandaua supremă a oricărui organism galinaceu modificat genetic prin metode tradiționale, aripioarele, care au fost, sunt şi trebuie să rămână vânătoreşti.

am citit cu toții despre marile evadări de la combinatele avicole din toată țara, de haitele de pui sălbăticiți care amenința flora şi fauna țării noastre, siguranța turiştilor îndrăgostiți de natură, precum şi sistemul nervos fragil al urşilor care se perpelesc în hibernare din cauza cotcodăcitului asurzitor din codrii noştri străvechi.

cineva trebuia să întoarcă armele şi ar trebui să fim mândri că vânătorii noştri nu au dat înapoi şi au început să hăituiască sistematic fiarele hămesite de leurdă.

ca şi în cazul somonului sălbatic de captură, despre care am vorbit pe larg aici, e clar că şi noul pui este rebelul care refuză să crească, să se transforme în pasăre adultă. el e acela care nu se lasă capturat uşor, care luptă pentru supraviețuire cum poate el, adică doar cu aripioarele, pentru că din păcate doar atât este vânătoresc la el.

să îi mulțumim lui Dumnezeu că restul puiului nu este Shanghai şi că nu ştie kung-fu.

pentru că doar urşii panda ne-ar mai fi putut salva de urgie.

Lasă un comentariu

  1. Emil
    15 March 2015 la 15.03.2015 23:23

    Presimt versiunea pescareasca, iar broccoli este pluralul pentru brocoli, da’ bine ca’s eu destept

← Inchide