cine, pune virgula bine, e, destept

ajutătoarea de copywriting lucrează pt dinu patriciu şi lanţul său de magazine.

la început de an şcolar, Academia Română trebuie să accepte că dacă un retard vrea să pună virgulă între subiect şi predicat sau între subiectivă şi regentă, e corect să o facă.

şi în general, lumea ar trebui să fie liberă să se exprime cu câţi i vrea, mii de cratime şi oricâte virgule, oriunde.

jos, cenzura! hu-o!

rusine dinu patriciu

13 comments

 1. Alecs   •     Author

  asta e treaba care io am ziso de… mereu. ca, ce, daca se intelege oameni, e ocheii. tre ca sa faca un calcul de frezabilitate… ca daca oameni vrea sa fiie liberi ce, sa avem noii cu, ei?!…

  si astea punctele de la suspensie… e ca sa fi-e folosite cel mai des…

 2. Alecs   •     Author

  la’sa, fie!…

 3. raluca   •     Author

  Azi la Mega Image (less is more): Avem midi proaspete.
  Am auzit frecvent Piaţa Domeni, cu accent pe e. Probabil ei cred că domenul e un animal, poate un soi de peşte.

 4. mircea oculeanu   •     Author

  mda si au mai aparut ”noutati” pe frontul asta:
  * genul de fraza inepta care suna cam asa: suntem oameni care ”muncim” si variante ale acestei ineptii, f. comuna deja si la oameni de la care ai avea pretentii
  * folosirea obstinata a lui ”sincer” in fata oricarei mizerii comune pe care o debitezi….ioi….

 5. madpinguin   •     Author

  asta e deja profunda, de obicei oamenii se lupta sa pastreze cratima si ii care trebuie…subiectiva, regenta… ce e aia? 🙂

 6. mr virgula   •     Author

  fix asta e problema academiei romane, mie nu imi vine sa cred ca se comenteaza de o virgula cand tot sistemul nostru este la pamant

 7. razvan   •  

  ar trebui sa se interzica virgulele, cratimele si pluralul articulat, ca sa ne putem concentra pe probelemele sistemului (nervos si nu numai)

 8. Ionut   •     Author

  in tara lui “succesuri” si “aeropoarte”, totul e posibil

 9. Cristina   •     Author

  @mr. virgula:

  “cat esti de inteligent!!!!!”

 10. gatu   •     Author

  si eu sunt de acord cu o oaresce rigoare a limbii romane, dar sa nu uitam ca este o limba destul de grea. multi oameni nu au acces la profesori de calitate, la o educatie de calitate.
  de aceea nu mai sunt intolerant cu cei care mai fac asemenea greseli.
  s-ar putea ca peste nici 20 de ani sa nu mai conteze asemenea greseli.spun asta pentru ca lucrurile s-au cam schimbat in scolile romanesti, profesorii sunt slabi si tinerii au atatea distractii la indemana incat mi-e greu sa cred ca mai lectureaza careva vreo carte la lumina unui bec de 60 W.

 11. razvan   •  

  nu e vorba nici de lecturat carti, nici de puterea becului. e vorba de gramatica. daca transformi gramatica in ceva relativ, poti sa faci acelasi lucru cu matematica sau fizica. si sa vezi distractie.

 12. eu, inchizitia   •     Author

  din ce inteleg eu, MIC.RO asta incearca sa vorbeasca intr-un fel de proverbe; apoi de cautati in Dictionarul de proverbe si zicatori romanesti, publicat de Biblioteca scolarului sau chiar in DEX (cíne pron. rel. și interog. (din cene, d. lat. quem-ne, quene. Cp. cu mine, tine, sine). Care (vorbind numaĭ de persoane): Cine doarme ziŭa, flămînzește noaptea (Prov.) Cine e acolo? ) veti observa aceeasi greseala. Concluzia? Se intampla si la case mai mari, doar ca nu s-a sesizat nimeni ca n-are legatura cu patriciu sau vreo alta “celebritate”.

 13. Slowaholic   •     Author

  La lectia despre virgule, profesorul il aude pe Ionel spunandu-i colegului de banca: “Profu’ e un magar prost’. Ionel este scos la tabla si i se dicteaza urmatoarea fraza: “Ionel spune: profu’ e un magar prost.” Profesorul ia apoi creta si face niste modificari pe tabla la fraza scrisa de Ionel:
  “Ionel, spune profu’, e un magar prost.”
  (Adaptat dupa textul din engleza: “Johnny says the teacher is a silly donkey” => “Johnny, says the teacher, is a silly donkey”.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *