Ou copt în chiflă cu lapte, cu jambon și alte nimicuri

in Gusturi, 19.12.2017
 
Eu nu aş găti nimic de Valentine”s day sau cu alte ocazii aparent romantice. Orice fraier poate să gătească cina. E mult mai important să fii pregătit pentru a doua zi.
Ce se găteşte dimineaţa te ajută să ai o viaţă plină de cine romantice. Pentru că micul dejun e unul din cele mai sexy gesturi pe care le poate face un bărbat pentru sufletul său pereche, dacă e.
Şi chiar dacă nu e, măcar se poate răsfăţa singur şi poate pune fotografia pe Instagram şi creşte rata speranţei.
Se încălzeşte cuptorul la 170 de grade. E nevoie de două brioşe sau de două chifle cu lapte. Pain au lait, pe franţuzeşte. O găsiți la Pain Plaisit.

Se taie un capac şi se îndepărtează miezul, cu grijă să nu o distrugem. Se pune în această scorbură fină:
un pic de unt,
un pic de brânză rasă, gen parmezan,
un pic de chives mărunțit sau ceapă verde tocată fin,
apoi o felie de jambon sau şuncă – sau ce doreşte căprioara.
Apoi, se mai pune un pic de unt – şi oul.
E important de reţinut că, din motive de spaţiu în brioşă, nu se pune tot albuşul.
Se pune la loc capacul.
Se aşează brioşele într-un vas de cuptor tapetat cu hârtie de copt şi se lasă cam 10 minute la căldurică. Vă mai uitați și voi sub capac, na!
Se verifică albușul, să fie uşor închegat, pentru că va continua să se coacă şi după ce iese din cuptor. Dacă sunteți pe genul O viață are omul, mai puteți presăra niște fire de brânză rasă și când eliberați lucrarea din cuptor.
Aş recomanda şi două pahare de spumant şi mai departe se descurcă fiecare voinic, după cum îi dictează chakra și apoteoza.
Uniți Salivăm!

Lasă un comentariu

  1. […] Ou copt în chiflă cu lapte, cu jambon și alte nimicuri; […]

← Inchide