am convingerea că, dincolo de fotbal şi victoriile simonei halep, mai e ceva important care ne uneşte. pasiunea viscerală şi vinovată pentru salată boeuf.
am adunat câteva reflecții personale asupra unui fenomen național, insuficient studiat şi chiar luat în derâdere, pe nedrept. vă rog, serviți!
nu contează ora la care mănânci salata boeuf. pare să fie cea mai bună idee la 5 dimineața, gustată cu lingura direct din castron în fața frigiderului deschis.
trebuie să fie rece, la fel ca şprițul.
castraveții nu au voie să fie cornichon şi murați în oțet. bulgarii nu ştiu nimic despre salată
când ai doar un kil jumate de salată, prietenia sau generozitatea devin secundare.
gogoşarii murați sunt pentru boeuf ca umplutura de cacao şi stafide pentru cozonaci.
indiferent dacă are sau nu carne de vită, este corect să o numim “de boeuf”, chiar şi dacă adaugăm un “cu pui” sau “cu parizer” la final. pentru că dragostea de maioneză nu ştie carte.
organismul uman românesc are nevoie de salată boeuf cel puțin o dată pe lună. aşa trăim mai des spiritul sărbătorilor, chiar şi cu prețul vieții, după o virilă comă alimentară.
salata boeuf nu se mănâncă, ci se îndreaptă, să arate bine în castron.
nu putem să ne lăsăm de salată boeuf ca de fumat sau băut, pentru că ştiința este încă neputincioasă în fața acestei forțe misterioase a naturii.
nu contează câtă salată mănânci, pentru că mereu se termină.
şi acu’, vin şi eu, la fel ca în faza cu ăla care intră într-o secție de nebuni periculoşi şi e alergat de un tip cu un topor în mână, până când ajunge în fața unei uşi blocate, la capătul unui coridor întunecos şi nebunul îi întinde toporul – “acum, aleargă-mă şi tu”.
hai, mai ziceți şi voi cum vedeți problema salatei boeuf!
(photo credit: Carmen, autoarea salatei)
Lasă un comentariu
28 May 2015 la 28.05.2015 11:35
Salata romanasca boeuf e varful mesei :)) Daca pui si sfecla rosie in ea devine salata roz boeuf si gust si mai bun. Poti nota ca si daca ai 10 kg de salata tot e insuficienta, mereu mai vrei 🙂
***
Asta ai scris-o ca sa ne amintesti, nu ? Sa ne apucam in plina dieta pentru costumul de baie de ea :))
28 May 2015 la 28.05.2015 12:55
Am împărtășit secretul fericirii noastre cu australienii, de Crăciun. Smashing success! Aux armes, citoyens! Zic s-o internationalizăm, salată de “beof” să-i fie numele…
28 May 2015 la 28.05.2015 13:31
Noi preparam salata de boeuf numai de sarbatori 🙂 Intr-adevar este o delicatete si ar trebui preparata mai des.
28 May 2015 la 28.05.2015 14:40
sunt aspru, dar sever. asa e!
28 May 2015 la 28.05.2015 14:40
cu subvarianta biof, pour les connaisseurs.
28 May 2015 la 28.05.2015 14:41
trebuie mai multa implicare, e clar.
28 May 2015 la 28.05.2015 15:12
acu mi-e lene sa o gatesc, dar am facut si cu si fara beuf, si cu mar crud ras, orice numai sa am unde pune niste maioneza si muraturi 🙂
Am 2 falsi romani in famelie care…nu, nu mananca. Le-am zis mersi 🙂
29 May 2015 la 29.05.2015 00:05
Ador salata de beouf, desi trebuie sa recunosc ca este mult mai buna in sezonul rece. Sa fim realisti toata lumea mananca, cel putin o data pe an!
30 May 2015 la 30.05.2015 12:29
Cu vita, fara mazare (bleah), taiata marunt marunt, mult mustar in maioneza, niciodata suficient:)
2 June 2015 la 02.06.2015 17:28
Interesant: salată de BOEUF care să arate ca un PURCEL… 😀
3 June 2015 la 03.06.2015 10:55
ai uitat salata de icre cu gris fiert si ceapa…si mai nou tiramizu
15 June 2015 la 15.06.2015 12:56
Are mama o sora la Bucuresti si salata de boeuf devine un laitmotivul cand discuta despre mesele importante din an(Craciun, Paste). Totusi parca salata e placuta si pe vremea asta caniculara, dar direct din frigider si urmata de o bere rece.
(author) 25 June 2015 la 25.06.2015 15:32
[…] Salata de boeuf si romanii […]
(author) 10 September 2015 la 10.09.2015 18:14
[…] BOEUF. N-am nimic împotriva salatei boeuf. Doar că am încercat să pun problema dacă se poate mânca salată boeuf doar de sărbători sau se poate mânca și în alte momente […]