salata boeuf şi românii

IMG_51965280370460

 

am convingerea că, dincolo de fotbal şi victoriile simonei halep, mai e ceva important care ne uneşte. pasiunea viscerală şi vinovată pentru salată boeuf.

am adunat câteva reflecții personale asupra unui fenomen național, insuficient studiat şi chiar luat în derâdere, pe nedrept. vă rog, serviți!

nu contează ora la care mănânci salata boeuf. pare să fie cea mai bună idee la 5 dimineața, gustată cu lingura direct din castron în fața frigiderului deschis.

trebuie să fie rece, la fel ca şprițul.

castraveții nu au voie să fie cornichon şi murați în oțet. bulgarii nu ştiu nimic despre salată

când ai doar un kil jumate de salată, prietenia sau generozitatea devin secundare.

gogoşarii murați sunt pentru boeuf ca umplutura de cacao şi stafide pentru cozonaci.

indiferent dacă are sau nu carne de vită, este corect să o numim “de boeuf”, chiar şi dacă adaugăm un “cu pui” sau “cu parizer” la final. pentru că dragostea de maioneză nu ştie carte.

organismul uman românesc are nevoie de salată boeuf cel puțin o dată pe lună. aşa trăim mai des spiritul sărbătorilor, chiar şi cu prețul vieții, după o virilă comă alimentară.

salata boeuf nu se mănâncă, ci se îndreaptă, să arate bine în castron.

nu putem să ne lăsăm de salată boeuf ca de fumat sau băut, pentru că ştiința este încă neputincioasă în fața acestei forțe misterioase a naturii. 

nu contează câtă salată mănânci, pentru că mereu se termină.

 

şi acu’, vin şi eu, la fel ca în faza cu ăla care intră într-o secție de nebuni periculoşi şi e alergat de un tip cu un topor în mână, până când ajunge în fața unei uşi blocate, la capătul unui coridor întunecos şi nebunul îi întinde toporul – “acum, aleargă-mă şi tu”.

hai, mai ziceți şi voi cum vedeți problema salatei boeuf!

 

(photo credit: Carmen, autoarea salatei)

 

 

 

 

 

14 comments

  1. macanta   •     Author

    Salata romanasca boeuf e varful mesei :)) Daca pui si sfecla rosie in ea devine salata roz boeuf si gust si mai bun. Poti nota ca si daca ai 10 kg de salata tot e insuficienta, mereu mai vrei 🙂
    ***
    Asta ai scris-o ca sa ne amintesti, nu ? Sa ne apucam in plina dieta pentru costumul de baie de ea :))

  2. Liliana   •     Author

    Am împărtășit secretul fericirii noastre cu australienii, de Crăciun. Smashing success! Aux armes, citoyens! Zic s-o internationalizăm, salată de “beof” să-i fie numele…

  3. vaperz   •     Author

    Noi preparam salata de boeuf numai de sarbatori 🙂 Intr-adevar este o delicatete si ar trebui preparata mai des.

  4. razvan   •  

    sunt aspru, dar sever. asa e!

  5. razvan   •  

    cu subvarianta biof, pour les connaisseurs.

  6. razvan   •  

    trebuie mai multa implicare, e clar.

  7. o femeie   •     Author

    acu mi-e lene sa o gatesc, dar am facut si cu si fara beuf, si cu mar crud ras, orice numai sa am unde pune niste maioneza si muraturi 🙂
    Am 2 falsi romani in famelie care…nu, nu mananca. Le-am zis mersi 🙂

  8. Ilie Valentin   •     Author

    Ador salata de beouf, desi trebuie sa recunosc ca este mult mai buna in sezonul rece. Sa fim realisti toata lumea mananca, cel putin o data pe an!

  9. Mara   •     Author

    Cu vita, fara mazare (bleah), taiata marunt marunt, mult mustar in maioneza, niciodata suficient:)

  10. Crina   •     Author

    Interesant: salată de BOEUF care să arate ca un PURCEL… 😀

  11. nick   •     Author

    ai uitat salata de icre cu gris fiert si ceapa…si mai nou tiramizu

  12. de ce   •     Author

    Are mama o sora la Bucuresti si salata de boeuf devine un laitmotivul cand discuta despre mesele importante din an(Craciun, Paste). Totusi parca salata e placuta si pe vremea asta caniculara, dar direct din frigider si urmata de o bere rece.

  13. Pingback: Recomandarile Zilei #62 | Podul Minciunilor

  14. Pingback: Răzvan Exarhu: “Viața e în sudoare, în muncă, în timp, într-o trudă care nu se vede” (II) | Viitorul Romaniei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *