varză, dovlecel, fenicul, cuptor şi sos foarte verde

IMG_20150323_153427

 

 

vine o zi în viaţa unui om (poate fi şi femeie) când nu are în frigider decât jumătate de varză nouă, un fenicul şi un dovlecel. am şi nişte borş de la un prieten, dar nu despre asta vorbeam. oricum, vi se poate întâmpla şi vouă, când vă întoarceţi seara hămesiţi de la vecernie, pentru că e post acum şi toată ţara aleargă după cârnaţi din soia.

aşa că am rezolvat simplu situaţia: am tăiat legumele în felii groase, le-am uns cu un pic de untdelemn, am presărat sare şi piper, le-am aşezat într-o tavă pe hârtie de copt, şi le-am aruncat în cuptorul încins la 130 de grade Celsius, unde au stat cam 20 de minute. vă uitati şi voi să nu se ardă, dacă e.

între timp, am zdrobit într-un mojar un căţel foarte mic de usturoi, jumătate de ardei iute, câteva cozi de ceapă verde, am incorporat ulei, sare, piper şi nişte suc de lămâie, după care am gustat acest sos foarte verde şi am înmuiat nişte pesmet şi am mormăit ceva de genul: #tuiguramăsii, ce bun e.

am pus apoi nişte sos în farfurie, legume şi am înţeles că vegetarienii rulz sometimes.

bon appétit, pui de daci!

 

IMG_20150323_153427

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *