5 bucătari români în semifinala S. Pellegrino Young Chef

in Evenimente, 06.07.2016

SPYC 2

Joi, 7 iulie, vom afla cine este reprezentantul Europei de Est la finala mondiala de la Milano, din octombrie.

Competitia S.Pellegrino Young Chef promovează bucatari sub 30 de ani, (sous-chef, chef de partie, chef) care vor să îşi demonstreze cunoaşterea, îndemânarea şi creativitatea în compunerea unei farfurii şi unui fel de mâncare pe care să îl semneze.

La ediția de anul acesta, 3000 de bucătari din peste 90 de țări s-au inregistrat cu feluri de mâncare special concepute pe platforma dedicată competiției: FineDiningLovers.com

Au fost selectați 10 semifinalişti pentru fiecare dintre cele 20 de regiuni geografice indexate în concurs. Dintre ei, unul singur va merge în finală.

Aşa că ne aflăm într-un moment plin de tensiune dar şi de frumusețe.

România este gazda regiunii Europei de Est a S.Pellegrino Young Chef. Juriul acestei etape de concurs este compus din: Adrian Hadean / Romania, Tomas Kavcic / Slovenia si Modest Amaro / Polonia.

Chef – Mentorul regiunii Europa de Est va fi Adrian Hădean. El îl va ghida şi ajuta pe tânărul semifinalist în pregătirea pentru performanța pe care o va susține în fața celor şapte chefi înțelepți.

Aşadar, juriul din marea finală alătură şapte nume strălucitoare din lumea gastronomiei: David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne si Roberta Sudbrack.

Ei vor alege unul din cei 20 de finalişti, după ce îi vor alerga bine pe culoarele lungi ale artei gastronomice.

S.Pellegrino Young Chef 2016 este o oportunitate crucială, în interacțiune şi afirmare, pentru un bucătar aflat la început de drum.

Iar anul acesta, România are o şansă mai mare, cu 5 reprezentanți în semifinală. Iată şi setul complet al competitorilor din semifinala de mâine:

Nicolae Predescu, Ljubisa Pljevaljcic, Filip Voicu, Milan Tanczer, Rodrigo Sandor, Vlad-Mihail Burlacu, Bogdan Manea, Anca Elena Socoliuc, Igor Belošević si Barnabás Hack.

Câştigătorul de anul trecut este irlandez. Poate că în 2016 România va face o figură frumoasă, cu atât mai mult cu cât Echipa Națională de Gastronomie are în componență şi o femeie.

Să le ținem pumnii şi toate tigăile sus!

Mai departe, pentru informații despre etapele şi evoluția proiectului, urmăriți www.finedininglovers.com şi hashtag-ul #SPYoungChef.

P.S. Câștigătorul este Rodrigo Sandor, Ungaria. May the Force be with him.

Lasă un comentariu

← Inchide