Desfiinţaţi parcurile, vă rog

in Blog Fără categorie, 14.06.2009

Parcurile ne ţin pe loc din marşul nostru voios spre capitalism şi blochează calea de acces către o lume plină de parcări mari.

În plus, provoacă o mulţime de discuţii neplăcute, petiţii, anchete, campanii de presă, acuze, jigniri, suspiciuni, reproşuri şi e păcat să ne certăm unii cu alţii, când am putea să ne avem ca fraţii în betoane.

Apoi, parcurile sunt ceva demodat, nu se poate face grătar în ele, sunt pline de

pensionari retrograzi şi în curând, când toată lumea va fi conectată la internet, vor fi populate numai de indivizi care nu ştiu să folosească un computer, nişte marginali, inadaptaţi şi nostalgici fără perspective.

Cel mai bine ar fi să se înceapă prin tăierea tuturor copacilor, pentru a nu mai exista diferenţe între sat şi oraş, între munte şi câmpie. În felul ăsta, se vor vedea şi munţii mai bine, chiar şi în zilele mai înnorate.

Din copacii tăiaţi se pot face garduri înalte pentru persoanele fără adăpost, ca să nu le mai vedem şi să ne strice buna dispoziţie. Din resturi se pot face cuşti pentru câinii persoanelor fără adăpost sau bâte de baseball pentru copii. Pregătirea terenului pentru o civilizaţie urbană purificată trebuie să înceapă prin măsuri aspre dar severe.

Sunt convins că ultimele furtuni au dovedit încă o dată, dacă mai era nevoie, caracterul periculos şi înşelător al copacilor, care cad cu nesimţire peste maşinile oamenilor, rup firele cu care nişte specialişti s-au străduit din greu să umple oraşul, stâlpii şi peisajul, umplu trotuarele de flori, polen sau fructe şi nu se potrivesc deloc, fie vorba între noi, cu faţadele aste frumoase de sticlă în care trebuie să se reflecte alte faţade de sticlă, nu frunziş şi case vechi.

Cine vrea parc, să se ducă în străinătate, să ne lase să mai respirăm. Cine nu vrea să pună umărul, cine pune plâmânul lui deasupra intereselor generale, să fie amendat de tăietorii de lemne şi ameninţat cu drujba, dacă nu-şi bagă minţile-n cap.

În locul parcurilor e normal să se facă nişte cartiere, prin care să te poţi plimba în mod organizat, numai cu acordul părinţilor ori familiei. Pentru ca oamenii să se relaxeze mai eficient, se vor planta panouri mari cu fotografii de păduri şi se vor difuza în boxele incorporate în băncile de beton sunetele specifice activităţii animalelor şi păsărilor care obişnuiau să-şi facă de cap odinioară în aceste sate fără câini care erau pădurile.

Din când în când, sprayurile uriaşe de pe blocuri vor pulveriza parfumuri naturale extrase din gumă de mestecat şi arome de mâncare la ore fixe, pentru ca populaţia să îşi dea seama că se apropie ora mesei.

E adevărat, că aceste transformări nu se pot face fără nişte sacrificii minore, dar cretinizarea populaţiei nu face parte dintre ele, pentru că este cel mai mare beneficiu.

Dacă s-ar desfiinţa parcurile şi s-ar da terenurile în îngrijirea unor dezvoltatori imobiliari inimoşi şi entuziaşti, odată dispăruţi toţi copacii, băncile, leagănele, balansoarele şi aleile de peste tot, nu ar mai putea fi nimeni acuzat că încearcă să plaseze cartiere de lux în buza cărucioarelor cu bebeluşi incapabili să-şi dea seama că totuşi urlă ca apucaţii în spaţiul public. Să urle acasă la ei.Oamenii din cartierele rezidenţiale trebuie să se şi odihnească.

După asta, se trage frumos o şapă peste toată ţara, care să unească şi mai strâns Moldova, Ardealul şi Ţara Românescă, şi se pune gresie, ca să se întreţină uşor.

Adaug eu rugămintea personală să se pună gresia pe diagonală, ca să se creeze acel atât necesar efect de spaţiu. În sfârşit, datorită plantărilor masive de palmieri de plastic, ţara noastră ar putea să devină Mica Oază a Europei.

Ca să nu batem pasul pe loc, să se declare toate parcurile terenuri virane, focare de gripă porcină, ciumă bubonică şi elefantiazis. Şi să ne fie ruşine că lăsăm nişte oameni să îşi parcheze maşinile pe stradă, când ar putea să şi le parcheze la ei în curte, după ce au asanat aceste oribile depuneri de verdeaţă.

Se pare că semnul victoriei făcut cu degetul arătător şi cel mijlociu vine de la arcaşii care scăpau cu degetele întregi după ce erau capturaţi de duşmani. Ce, nu e ok să îl facem şi cu degetele de la picioare?

Lasă un comentariu

  1. razvanbb
    14 June 2009 la 14.06.2009 09:15

    Cine ne-a suparat?

  2. frecologu de serviciu
    14 June 2009 la 14.06.2009 12:36

    Subscriu.
    Şi să se desfiinţeze şi aerul de pe şosele ca să fie mai uşor bicicliştilor să înainteze.

  3. dildobrica
    14 June 2009 la 14.06.2009 16:27

    ai sa rizi, da sa faci reclama la orange pe blogul lui exarhu e tot un felde turnat beton peste parcuri.

  4. ioana
    14 June 2009 la 14.06.2009 18:01

    oxigenul ar trebui interzis si sa inspiram monoxid de carbon, ca e mult mai sanatos;-)

  5. roxana
    14 June 2009 la 14.06.2009 20:28

    Pe langa parcuri, locurile de petrecere a timpului liber a celor vii, propun sa fie desfiintate si locurile de petrecere a celor mai putin vii-cimitirele. Spatii ocupate inutil si consider ca defunctii isi pot gasi odihna vesnica in alta parte si pot forma mai multi laolalata un grup de studiu. Un asamblu rezidential in folosul lumii vii situat pe un fost cimitir sau parc va contribui la atragerea de investitori si implicit la dezvoltarea economica a tarii.

  6. ionel
    14 June 2009 la 14.06.2009 23:26

    astia smecheri(investitori imobiliari/parlamentari & restu categoriilor sociale cu castiguri ilicite peste 123456789 $ pe an)de la noi cand ajung pe dincolo(peste granita) unde merg? iasa numa noaptea din hotel la club? au vazut ei cum arata un oras acolo? as da cel mai de om prost exemplu…Barcelona…aia au facut din cacat parc! scuzati expresia…tin de locurile verzi ca de aer pentru ca,asta le dau…O2…de fapt astia stiu numa de codoi…adica CO2…

  7. revelionlasorbona
    15 June 2009 la 15.06.2009 10:02

    Cismigiu Mall…

  8. felix
    15 June 2009 la 15.06.2009 10:22

    uite, patroane, inca un bun motiv de plecat de prin zona. ca oamenii se amuza in timp ce leprele ii sufoca prin defrisarile din oras.
    nu ti se pare ca remediul e cel putin schizofrenic?
    putini se gandesc sa se ia de piept cu ‘sistemul’ , dar sint imediat catalogati de cei cu simtul umorului ca ar fi antisociali si inadaptati.
    e adevarat ca articolul are si ceva simt civic, dar tot drumul lui ILC il paveaza. na berlin, tataie, ca nu mai sint bune nici mastile de oxigen.

  9. radu
    15 June 2009 la 15.06.2009 11:18

    putem sa facem niste parcuri, cu tot ce le trebuie, banci, lacuri, paduri, spatii verzi, din ipsos si beton? eu zic ca ar trebui sa se incerce cu ceva mai mic, sa vedem in prima faza daca da bine sau nu. de exemplu, cu cismigiul. in cateva zile eu cred ca este gata. dupa, incercam si ceva mai elevat, herastrau, tineretului… si uite asa se impaca si capra, si varza, si oamenii care “doreste” aer curat, si oamenii care “vrea” sa construiasca blocuri. avem si parcuri, avem si betoane…

  10. me2pink
    15 June 2009 la 15.06.2009 13:45

    Sariti din pat si duceti-va-n …..parc!!! Poate cu “reclama” (ca nu poate fi reclama mai buna decat sa pui problema in felu’ asta!) asta la parcuri va desteptati in cele din urma si mai apucati sa profitati si voi un pic de ozeneu’…pardon! de ozonu’ ramas de pe vremea stramos(negi)lor nostri….Care au avut norocu’ sa nu-si puna problema asta capitala – a fi sau a nu fi parcuri in capitala? Si duceti-va acuma, oameni buni, (ca se da gratis!) pana cand parku nu devine muzeu (cum e, intr-un fel Gradina Botanica) si o sa trebuiasca sa platiti bilet de intrare ca sa-l vizitati.!
    Deci: Dati navala in parc sau let’s go in the parkuri, mai!!!!!
    Pana nu devin parkari, mai baieti, mai! TOATE BUNE!

  11. roxanasoare
    15 June 2009 la 15.06.2009 15:43

    Cele mai multe “parcuri” sunt in sectorul 4, la fiecare intersectie, statie de masina, sau pe langa Big.
    Cel mai modern parc este langa modestul Tineretului, vizavi de metroul Brancoveanu. In caz ca nu l-ati vazut pana acum, va dau un indiciu: sunt palmieri adevarati acolo.

  12. ex poet
    16 June 2009 la 16.06.2009 08:18

    parkour-i in cizme de aur
    domesticesc betoanele
    dupa salturi de tigru,
    isi scutura iarba de pe glezne

  13. doho
    16 June 2009 la 16.06.2009 10:24

    Hehe, parcul in capitalism se numeste park-ing! Vedeti aici: http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=25980

    La emisiunea de la Realitatea TV la care am participat ca opozant al parkingului, care ocupa o parte a spatiului verde dintr-un cartier clujean, primarul Apostu a zis:
    Construim parkingul suprateran pentru a avea mai mult spatiu verde in zona!

    1984? 2009?

  14. ZaffCat
    16 June 2009 la 16.06.2009 10:42

    deh… cam trist. Da’ daca desfiintam parcurile avem voie cu bicicleta?

  15. mariana duma
    16 June 2009 la 16.06.2009 17:39

    foarte tare articolul !!! bravo !!! e de rasu – plansu 🙂 mai ales pt cineva ca mine, care lupta de peste 3 ani pt cauze civice pe patrimoniu si spatii verzi 🙂

  16. andy
    16 June 2009 la 16.06.2009 19:53

    super articolul…
    m-ai facut sa verific treaba cu semnul victoriei si din ce spune wikipedia se pare ca ai avea dreptate…
    stau de mai bine de 7 ani in Londra si legenda urbana despre V-ul pe dos spune ca era facut de prima linie a infanteristilor englezi catre arcasii francezi in semn de: “Vi le taiem daca va prindem!” … acum chiar nu stiu ce sa mai cred… 🙂
    All the best!

  17. ana
    16 June 2009 la 16.06.2009 21:31

    Bai domnule, am auzit cateva fragmente din “Rondul de noapte” si vreau sa va multumesc. Mi-am adus aminte de toate noptile cand stateam cu un radioul sub plapuma (iesea doar antena) si radeam infundat sa nu ma auda ai mei. Dumneavoastra m-ati facut sa rad cu lacrimi. Au fost cei mai frumosi ani, intr-o buna parte si datorita Rondului.
    Sa-mi traiti!

  18. alin
    17 June 2009 la 17.06.2009 06:42

    eventual sa-i ingropam in picioare ca sa ocupe mai putin spatiu:))

  19. ccc
    17 June 2009 la 17.06.2009 11:44

    Pai tre sa il convingem pe dl “hexarcu” sa treaca odata colectia de ronduri de pe minidv-uri in mp3 sa le dea la popor! La popor sa le dea.

  20. raluca
    18 June 2009 la 18.06.2009 12:06

    Cum zicea Elaine Benes, sa se taie mai repede toate padurile ecuatoriale, ca sa fie eliminate odata ca subiect de conversatie.
    Parcul este insasi semnul urbanismului. De la Nero incoace, marii edili au constuit parcuri, pe masura grandorii edificiilor civice. Odata cu betonul vine si nevoia reproducerii organizate a naturii in cadrul orasului. Populatia Bucurestiului, care este una majoritar rurala ca formatie si spirit, nu intelege parcurile si nu are organic nevoie de parcuri. Cum sa vrei parcuri cind abia ai scapat de parcul naturii?

  21. locke
    18 June 2009 la 18.06.2009 13:34

    am un parc in fatza blocului, ma enerveaza ca imi strica privelistea, nu pot sa vad mall-ul din cauza verziturii aleia.

  22. bongo
    19 June 2009 la 19.06.2009 16:19

    eu sugerez sa se contorizeze aerul, sa avem un aparat atashat la gura, asa ca un fel de filtru si sa coste cam….stiu si eu…vo 3 lei metrul cub de gaz, lumea ar fi mai calma n ar face atata efort si ar vocifera mai putin ca sa economiseasca oxigenu 😉

  23. Hector
    22 June 2009 la 22.06.2009 00:37

    @Raluca: Din păcate toate orașele României sunt încă majoritar rurale (rurale de periferie…) ca formație și spirit, și astfel devin încet insuportable și arhitectonic. Ce a început Ceaușescu continuă ’’eșalonul doi’’.
    ’’Băi domnii’’ sunt isteți și se mută cât mai la țară, deci încă o trăsătură românească cu roatele în sus.
    Și subscriu cu entuziasm la inițiativa ’’Rondul de noapte’’ pe DVD… 🙂

← Inchide