Am decis să gătesc în fiecare zi câte o rețetă dintr-un Larousse gastroomique.
Fac shuffle şi nu țin cont ca nu mai manânc decât legume şi peşte.
Sunt peste 450 de rețete, deci #unitisalivam.
Am inceput cu: Terrine de poisson aux poireaux.
Praz, două tipuri de peşte, ou, smântână şi un sos de brânză de capră cu puțin turmeric şi lime.
Prea miam-miam, prea ca la țară, în Franța!
Cum se face:
300 g file de peste alb
250 g file somon, taiat fasii mici
100 ml smantana de gatit
6 fire de praz subtirel
2 oua
1 buchet de patrunjel
2 lingurite de piper roz,
Sare, piper.
Prazul se fierbe in abur pana se inmoaie, dar nu foarte tare.
Fileul de peste alb, smantana, ouale, niste patrunjel si piperul se blendeaza.
Sare, piper.
Cuptorul se preincalzeste la 150 grade Celsius.
Intr-o forma de cake, asezati fire de praz, pasta de peste, presarati apoi somon, din nou pasta si tot asa, incheind cu firele de praz.
Sta la cuptor 45 de minute. Se lasa sa se raceasca si se refrigereaza cel putin 6 ore.
Am facut si un sos din branza de capra, ulei de masline, lime, turmeric.
Bon appétit, pui de daci!
Lasă un comentariu
28 January 2014 la 28.01.2014 10:12
Mmmm, me gustaa!
Voi incerca aceasta reteta!