Ce pericol ne paşte după interzicerea fumatului

in Blog, 07.03.2016

IMG_20160307_084410

În ultima vreme, de când are toată lumea barbă şi o arde pe viaţă sănătoasă, vegans and roses, gen, şi pe droguri fără gluten, tot mai multe organisme umane se lasă de fumatăta, cum ar spune fraţii bulgari.

Apropo de barbă, am observat că femeile au găsit o modalitate de expresie similară: suviţele verzi sau albastre. Sau şi una şi alta. Probabil că dacă ai şi şuviţe mov, eşti egala bărbatului cu barbă de patriarh şi pantaloni roşii, cu buline albe. Dar îţi trebuie curaj şi perciuni pentru asta.

Pe de altă parte, după cum am subliniat aici, e bine să te laşi de fumat, dacă vrei să te concentrezi mai bine pe băut.

Nu zic că nu te distrezi dacă bei freş după freş la petrecere. Şi e treaba ta cum eşti privit de prietenii tăi imaginari. Dar norii negri se adună la orizont, deasupra bolului nostru de cereale bio, de Insula Paştelui, cu lapte de migdale.

Sunt aspecte statistice pe care nici rechinii, nici rosul unghiilor, nici minesweeper, nici spartul bulelor de plastic şi nici filmuleţele cu pisici nu le vor putea rezolva. Şi anume, cu ce îşi vor umple timpul, cu ce îşi vor ocupa mâniţili alea pricepute milioanele de tâmpiţi sănătoşi care vor împânzi planetăta?!

Planetăta na maimunite, in Bulgarian. Planeta maimuţelor, pentru cei care urmăresc doar filme chinezeşti premiate la Cannes.

Acesta e pericolul. Tot mai mulţi idioţi sănătoşi.

Care trebuie iubiţi, nu-i aşa?!, exact ca pe aproapele nostru. 

Şi o voce din public întreabă: Dacă nu mai fumez, înseamnă că sunt aproapele meu?!

Lasă un comentariu

 1. 0gar
  7 March 2016 la 07.03.2016 11:42

  Exarhule, iar ai facut poze undeva prin Palilula? Poster ca ala nu credeam ca mai exista pe undeva. In ziua de azi toate tarancile au pe perete postere cu Antonie DeCapra in stanga sobei din teracota.
  Aceste carpe au fost la moda in Balcani prin anii ’50 si reprezinta stramoasele imaginilor motivationale de pe tabletele din ziua de azi. Am aflat si care era metoda de “download” de pe o panza pe alta: se punea o panza alba peste cea cu modelul initial si apoi se tineau suprapuse amandoua pe un geam al ferestrei si se trasa cu creionul chimic conturul de pe prima panza – pe panza alba. Varianta mai migaloasa si mai costisitoare insemna prinderea pe gherghef si cusutul cu ate de diferite culori a personajelor si a cuvintelor.
  La vecinii nostri bulgari scria sloganul: “Obiceăm te, az jiveia za teb”. Imaginea era aceeasi, dar in loc de trandafiri erau castraveti.
  La vecinii sârbi scria o obscenitate dar imaginea era mult mai sugestiva si interzisa minorilor.
  Fumatorii sunt oamenii cei mai persecutati din lume, pana la urma o sa ne lasam cu totii de fumat si atunci sa vedem pe cine o sa mai dea vina- doctorii? Pe telefoanele mobile? Pe cuptoarele cu microunde? Pe ambalajele din plastic? Pe freon? Pe neon?
  Dovada ca maimutele pot sa evolueze este daca incep sa bea si sa fumeze. Astea sunt clar – semne ale evolutiei.

 2. raluca
  7 March 2016 la 07.03.2016 15:46

  vor da vina pe sex. ma gandesc ca poate creste acivitatea sexuala ca sport de club.

 3. Alex
  7 March 2016 la 07.03.2016 17:01

  Hehe, articol interesant si cu pareri doar nefumatoriste ce arunca si mai tare cu rahat in fumatori. As fi vrut sa nu comentez, tastez greu cu tigarea in mana, heh… Atat

 4. Alina
  8 March 2016 la 08.03.2016 08:22

  Păretar: ” Te iubesc, că ca ține nu găsesc! “

 5. Roxana Ghinea
  8 March 2016 la 08.03.2016 10:10

  Uau. Cred ca lumea se imparte in fumatori si nefumatori, daca facem referire la comentariile de aici. Word! :-))

 6. Adrian
  18 March 2016 la 18.03.2016 18:21

  Pe mine ma deranjeaza fumul de la lumanarile scumpe vandute de patrihotul daniel. Vad ca sunt legale. Prin urmare, o sa fac un efort financiar si o sa merg cu lumanari de la BOR la restaurant. Oare ce o sa fie? Nebunie….

← Inchide