Ce-şi doresc cu adevărat bărbații

in Blog, 25.11.2016

img_20161125_094601

Trăim în plină eră a confuziei. Nu mai putem şti cine a spus că bărbații sunt nişte porci: o femeie sau un bărbat?!

În al doilea rând, clişeul e atât de profund, încât putem spune azi chiar doar despre un singur bărbat că e nişte porci. Dacă suntem unguri, evident.

În al treilea rând, cearcănele bărbaților despre care spunem că sunt nişte porci pot proveni de la:

1. alcool

2. alcool şi sex

3. sarmale mâncate înainte de culcare, după ce au renunțat la alcool (şi sex)

Există acest mit legat de poftele în formă continuată, obsesive, de care par să sufere bărbații. Sufletul, vulnerabilitatea, un pahar de lapte cald şi culcărică la 22.30 sună a SF, în raport cu masculinitatea.

Şi dacă suntem, de fapt, altfel? Şi dacă suntem la fel de sensibili, obosiți, dacă avem nevoie de aceeaşi linişte, de aceeaşi ocrotire a unei pilote calde, la fel ca restul oamenilor – adică femeile?!

Sau credeți că ne place retorica?!

M-a sunat foarte devreme un prieten şi mi-a povestit această întâmplare care poate schimba Totul sau #cumva Absolut Totul. De aici înainte, nu numai Antarctica se va modifica, dar şi percepția lumii despre ce îşi doresc cu adevărat bărbații.

Un tip s-a certat îngrozitor seara cu iubita lui. Subiectul era stupid, aşa cum s-a văzut şi în Shakespeare. Ea a chemat un taxi. Chiar dacă venea în 15 minute, s-a îmbrăcat imediat, a lăsat cheile apartamentului, cartela de la intrarea în bloc şi a închis definitiv uşa în urma ei.

El s-a dus şi s-a băgat imediat în pat. Cu sufletul pe veci rănit, a început sa plescăie de plăcere şi să se întindă regeşte in patul recâştigat. De tristețe, ochii i se închideau alene, se simțea usor ca un fulg iar liniştea din jur îl aducea inevitabil pe calea somnului profund. Urma să apară primul semn al depresiei masculine ancestrale, sforăitul. Doar că atunci a sunat iubita, de la intrarea în bloc. Trecuseră doar 12 minute şi lumea deja nu mai era la fel.

Iubitule, m-am răzgândit. Îmi pare rău, iartă-mă, nu mai vreau să plec. 

Iar el, de pe culmile disperării, a răspuns cu speranță în glas:

Păi, şi taxiul?!

 

Lasă un comentariu

  1. mihai vasilescu blog | Ce mi-a plăcut (săptămâna 48)
    (author) 11 December 2016 la 11.12.2016 09:51

    […] Ce-şi doresc cu adevărat bărbații; […]

  2. Cristi
    2 January 2017 la 02.01.2017 15:11

    Da, interesanta “morala” povestii. 🙂

← Inchide