Cele mai bune trei gusturi

in Gusturi, 17.02.2015

Când eram adolescent, mi-a explicat tatăl meu, oarecum în glumă, că nu poate ţine postul ortodox cum trebuie, pentru că nu poate trăi fără brânză. Eram în liceu, nu prea exista brânză în ţară şi categoricul declaraţiei lui, deşi iubeam şi eu gustul ăsta, mi s-a părut uşor deplasat.

După ce am mai crescut, genele grecesco-aromâne au început să lucreze subliminal şi admit acum că tatăl meu avea dreptate, e aproape imposibil să trăieşti fără să guşti din când în când nişte brânză.

 

De când am început să lucrez în bucătărie, am căpătat o oarecare distanţă faţă de mâncare şi am început să îmi purific preferinţele, să elimin surplusuri. Aşa am fost o vreme raw-vegan, vegetarian, ovo-lacto-vegetarian şi acum flexitarian.

I-am tot întrebat pe prietenii mei care sunt cele mai gustoase 3 kestii pe care le-ar mânca oricând.

Pentru mine, cele trei gusturi perfecte sunt: untul, gălbenuşul, măduva.

Ok, şi brânza.

Care sunt cele trei gusturi care vă fac să închideţi ochii şi să plescăiţi ca nişte aligatori fericiţi?

P.S.:  E interesant cum aligatorul poate exprima atât de bine satisfacţia omenească, fără să ni se pară ciudat exemplul. Iată o temă insuficient abordată, deocamdată.

Lasă un comentariu

  1. Ionut
    22 February 2015 la 22.02.2015 14:07

    Ou fiert moale amestecat cu pâine proaspătă cu crustă crocantă, gustul cricalei de ceapă pe care o făcea mama când eram mic [gust pe care nu l-am mai avut de foarte mult timp] și gustul ceaiului alb ce-ți rămâne undeva în altele gurii.

  2. Andreea
    17 February 2016 la 17.02.2016 11:16

    Combinatia de unt topit + usturoi + patrunjel = love (in orice mancare)

  3. Elena Andreea
    17 February 2016 la 17.02.2016 11:29

    Ou fiert moale, ideal ar fi cu pâine proaspătă, unt, dulceața de cireșe amare….

  4. Inge Covaciu
    17 February 2016 la 17.02.2016 13:46

    ness cu lapte, orice fel de branza, suc de fructe proaspat stors

  5. Elena
    17 February 2016 la 17.02.2016 20:58

    Branza, paine prajita cu unt, ciocolata

  6. Mirela
    18 February 2016 la 18.02.2016 01:16

    gogonele, ciocolata de casa, branza framantata

  7. Jurnalul navigatorului mîncău #40 (11-17 februarie 2016) - Adelicii
    (author) 18 February 2016 la 18.02.2016 13:47

    […] sînt jder european și am drepturi! Așa că cer brînză adevărată, cum scrie și la alte case. (Chiar Adela a scris pe Facebook, și citez: „Deci eu sunt de acord cu tata lui Razvan […]

  8. Ioana
    19 February 2017 la 19.02.2017 10:14

    galbenus cleios/moale, parmesan si trufe
    (si stiu si ce au toate acestea in comun: gustul UMAMI – cel de-al cincilea gust!)

  9. Razvan Exarhu
    19 February 2017 la 19.02.2017 10:16

    Uuu, mami, u mami u, umami u!

  10. Elisabeta Strejoiu
    19 February 2017 la 19.02.2017 10:56

    Pâine cu unt,măduva, măsline.

  11. Doru Persinaru
    8 March 2017 la 08.03.2017 01:28

    Pfiu, pentru o perioada am fost speriat ca eu nu mi-am gasit cele trei gusturi ale fericirii umamice, dar acum m-am linistit si m-am intors aici pentru spovedanie, asa ca, iata-le – gem de prune, halva de floarea soarelui si… parmezan.

  12. Razvan Exarhu
    8 March 2017 la 08.03.2017 07:25

    Splendid

← Inchide