Cine e în spatele firmei To Let?

in Blog, 20.02.2013

un taximetrist:

“Dom’le, dumneavoastră vedeţi ce fac nenorociţii ăştia de la firma asta, TO LET?

Niste mafioţi, dom’le, de unde au, dom’le, ăştia bani să construiască atâtea clădiri pe foametea asta?

‘Ţi-ai dracu’ cu firma voastră!”

Lasă un comentariu

 1. je
  20 February 2013 la 20.02.2013 14:07

  cred ca e vorba de firma lu copii lu generalu store, ala de avea magazine deschise peste tot in romania dupa revolutie

 2. razvanbb
  20 February 2013 la 20.02.2013 14:10

  :))))))

 3. Taximetrişti, comunişti şi locuitul la comun | Andrei Cismaru
  (author) 20 February 2013 la 20.02.2013 14:42

  […] asta la Răzvan mai devreme şi mi-am amintit de un episod petrecut într-un taxi prin […]

 4. lizzie
  2 March 2013 la 02.03.2013 18:57

  dar pe unde mai sunteti? chiar trebuie sa postati asa de rar? nu e destula foametea asta?;-)))))

 5. alin
  14 March 2013 la 14.03.2013 06:05

  salut! de aproape 5 ani de zile, de 3 ori pe saptamana merg cu taxiul! “deformatie profesionala”… ca sa zic asa! la ora 2.00 a.m. singurul mijloc de a ajunge acasa e…taxiul! “sa te fereasca d zeu!!!!” d astia….

  vreau sa dau o interpretare scolastica, in cheie proprie, a comportamentului din pct de vedere moral in ceea cel priveste pe clientul roman de taxi…din romania! adica, domnule!!!!

  ma dau pe mine ca exemplu! haide ti sa va arat cum se comporta un individ ca mine, corect din pct de vedere moral (moral inseamna sa dai vina inainte ca actiunea propriu zisa sa se intample) cu taximetristi din romania! de a lungul timpul am reusit sa dezvolt un pattern, chiar un algoritm daca pot sa zic asa….al vorbelor si gesturilor mai ales! pe care ti le provoaca soferul de taxi, in propria i masina!

  eu ca oaspete, hai sa incep altfel….invariabil dupa ce i spun adresa, el ma intreaba ” dar unde e asta, ca nu stiu” ….invariabil chestia asta din start ma transforma in subiect disponibil la conversatie….ori eu la 2 noaptea numai de conversatie nu am chef….asta e prima greseala pe care o face fata de mine ca client, pt ca i o taxez la sfarsitul calatoriei, dar el prostul, de fiecare data si o fura, si nu si da seama in ce se baga….

  din momentul in care m a invitat la discutie, indiferent daca stie sau nu de fapt, adreesa ori doar se preface sau nu! din momentul ala…soferul de taxi incepe sa se simta in largul lui in propria i masina, si mi da de inteles ca ar fi trebuit sa tac din gura….!? what? din mometul in care am deschis gura… suplimentar, nu am facut decat sa i dau lui puterea:

  “ba, da esti prost! ce smecher e asta! pai da cine pe cine duce acasa? eu pe tine sau tu pe mine! cine da banii la sfarsit? tu sau eu….ok, deci esti smecher, sa inteleg domnule sofer de taxi! iti arde de glume la ora asta, ai fost singur toata ziua si crezi ca ma gasis pe mine acum sa ma iei in tarbaca!!! cu teoria chibritului”…”pai dar nu te gandesti ca ti o furi de la mine in schimb, adica mai uitate si la om ..din cand in cand!”

  din momenmtul in care ma invita la vorba suplimentara si sunt nevoit sa i dau detalii in plus, din clipa aia, dupa momentul ala, tac mort pana cand ajung la destinatie, moment prielnic pt el, dupa cum am mai zis, sa se simta in largul lui, “ca doar e masina lui, eu sunt doar pasager”…eh, si ce face individul dracu? pai ori:

  1. da drumul la radio si schimba frecventa de vreo 2, 3 ori pe tot parcursul traseului!
  2. deschide geamurile in intersectie sau isi stropeste parbrizul cu apa!
  3. accelereaza si cauta sa intre in “conflict” cu ceilalti soferi, moment prielnic ca sa inceapa sa i injure!
  4. incepe sa si deschida telefonul si sa rada cu voce tare cu mana la ureche!!!!!!???? intreband pe unul de la capatul celalalt al conexiunii : ” ce face sefu, cum a fost ziua?”

  ….de obicei, pana ajungem in apropierea destinatiei mele incearca “respectuos” sa si rezolve toate frustrarile astea si cu 1 minut inainte de stationare se comporta de parca” nici usturoi n a mancat, nici gura nu i miroase”… atunci, eu! dupa ce ii las bacsis de fiecare data si ii urez literalmente…… “sanatate”, “doamne ajuta” “numai bine” “servici usor” noapte buna” “la revedere” ….dau sa ies din masina, eh si aici e buba….de fiecare data, invariabil incearca sa faca pe cordialul si imi ureaza inapoi tot ce i am zis eu….moment in care ma apuca draci, si de fiecare data cand se intampla asta, niciodata nu i inchid portiera si plec lasandu i usa larg deschisa de parca nimic nu s ar fi intamplat si nu ma uit in spate!!!!!!!!

  eh, va intreb eu: ” cati dintre voi poate sa dea dovada de asa curaj, nesimtire si impertinenta” eu de fiecare data fac asta….sau cel putin faceam, pt ca am aflat ulterior, de unul singur, cum ca ceea ce faceam eu era doar….egoism manifestat in stare pura! eu eram un om rau, acum nu mai sunt asa, si din cauza asta prefer de multe ori sa vin pe jos acasa!!!!!!!!

  sa traiti bine si sa va uita ti la “saturday night live”…:) eu asta fac la ora asta….

 6. cezaru
  24 March 2013 la 24.03.2013 10:29

  ce aveti cu omu’ daca si pe el
  il preocupa
  si tot il preocupa…

  cumva TO LET este pe persoana fizica in sect.5?

  “Sunt complicat şi vă rog să fiţi toţi complicaţi, dar să fim eficienţi, că, dacă suntem complicaţi şi nu suntem eficienţi, degeaba suntem complicaţi. Şi în aceste circumstanţe tot o să spun nişte gânduri ale mele, care mă preocupă şi mă preocupă şi mă preocupă şi mă tot preocupă, pentru că mă preocupă” Vanghelie dictus

 7. Petru
  27 March 2013 la 27.03.2013 08:58

  Mama lor de imperialisti 🙂

 8. dli.ro
  3 April 2013 la 03.04.2013 10:03

  Oficial ne merge groaznic, neoficial fiecare incearca sa se descurce si chiar reuseste. Unii dintre noi care se stiu invarti. Nici mie nu-mi place sa stau la povesti cu taximetristul, insa daca pare un nenea cumsecade e ok.

 9. Danyzus
  5 April 2013 la 05.04.2013 20:45

  La astfel de taximetristi poti sa speri doar ca au luat carnetul pe bune 🙂

 10. delma
  18 May 2013 la 18.05.2013 01:41

  din câte știu limba engleză nu se cere la școala de șoferi din românia.

← Inchide