Cît lapte conţine laptele praf?

in Blog, 28.02.2012
  1. din când în când, mă mai întreb retoric, pentru că răspunsul ar fi jenant, de ce se numeşte natural un produs lactat care conţine lapte praf.

păi aşa făcea iaurt ciobanul din mioriţa, stimaţi consumatori? cu lapte chinezesc la plic?

sau iaurtul nu e natural tocmai dacă nu conţine lapte praf? te pomeneşti că am înţeles greşit şi noi, dar şi vacile.

cum o fi ajuns omenirea să nu suporte, când vine vorba de lapte, fix gustul de lapte?
parcă văd că au să scoată ăştia o gamă eco de lux, pentru cunoscători şi ţărani exclusivişti: produse cu acel gust neplăcut de lapte natural.

pun pariu că măcar jumate din populaţia planetei ignoră total semnificaţia, gustul şi textura caimacului. dar şi-ar cumpăra o aplicaţie de iPad care ar simula că dă laptele în foc.

hai, că suntem isteţi ca specie, ce să zic.

 

de fapt, întrebarea corectă este:

cât lapte mai conține laptele?!

şi de ce?!  ce rost mai are?

că gustul lui este oricum, deja, un fel de greacă veche pentru vorbitorii de emoticoană.

Lasă un comentariu

  1. smara
    28 February 2012 la 28.02.2012 11:16

    mamaie Milica, 63 ani, 4 clase de scoala, ingerul pazitor al copiilor mei, despre castronul cu lapte al Irinei (4,5 ani, analfabeta) : ”ia uite mamaie, laptele ăsta a făcut caimac, parc-ar fi de vacă!”.
    avea dreptate, m-am mirat si eu, dar nu era de vacă, era de la cutie.

  2. razvan
    28 February 2012 la 28.02.2012 11:19

    Rusine, Dinu Patriciu!

  3. raluca
    28 February 2012 la 28.02.2012 19:13

    E valabil si pentru cremele naturale, care pe langa ingredientul minuscul natural contin 17 ingrediente obtinute din petrol et comp.

    Satinul din poliester, lana din acril si vinul din pastila sint deja probleme de logica aristotelica.

    PS Unde mai pot gasi gem sau dulceata fara acidifiant acid citric si gelifiant pectina? Nu este o intrebare retorica.

  4. Valentin
    29 February 2012 la 29.02.2012 10:45

    Mai poti gasi gem 100% natural in .. propria oala: cumperi fructe, zahar (daca e cazul), oala, borcane si te pui pe treaba.

    Altfel .. o calatorie in trecut cu masina timpului este o alta varianta.

    Parerea mea, care este.

  5. gigi
    29 February 2012 la 29.02.2012 10:50

    Arunca o privire pe o harta digitala online si uita-te prin europa, japonia, romania si spune-mi cat verde mai vezi, eu nu vad decat parcele de teren agricol, foarte rar o padure, doar muntii au mai ramas verzi ca acolo e mai greu de ajuns dar e doar o chestiune de timp.

    Suntem multi, noi dar mai ales masinile si fabricile noastre consuma enorm, ce spui tu e compromisul care inca mai sustine toata treaba asta, e greu sa hranesti 7 miliarde de oameni cu agricultura cu care erau obisnuiti stramosii nostri, cu 100% carne fara soia fara petrol si alte e-uri, asta e adevarul trist, nu se poate.

    Mai sunt si produse bune dar sunt extrem de scumpe si sunt rezervate putinilor care si le mai pot permite.

    De aici din oras, unde totul pare normal pentru ca supermakerturile au rafturile pline si lumea isi vede de treaba putini isi dau seama ca avem o problema foarte mare.

  6. Syn
    29 February 2012 la 29.02.2012 15:54

    da stii ce ma doare? da chiar ma doare, zbier de durere…

    Ma duc la supermarket si vad usturoi din china, de-ala mare, putin mirositor , cu catelul cat un deget, care se curata aproape singur. Iar pe langa usturoi sunt oameni care-l pun in cos fara sa se intrebe daca e bine ce fac. Eu ma crucesc cand observ ca nu e o mare diferenta intre usturoi si pantofii sport ce-i port in picioare, amandoi vin de-acolo si amandoi au calatorit, probabil, mai mult decat voi calatori eu vreodata.
    Ca totusi pentru a creste usturoi la noi in tara avem nevoie de investitii majore in infrastructura agricola si fonduri structurale si manageri buni si inca alte lucruri de care inca n-a auzit si care inca nu stim cu ce ne ajuta. Si-atunci mi-am zis, ca din romania emigrez cand n-am sa mai gasesc usturoi (de-ala mic, puturos, care se curata greu) la piata din cartier.

  7. raluca
    1 March 2012 la 01.03.2012 23:38

    @gigi: uita-te cat mai e cultivat in Romania, la cum se strica rosiile in gradini prin Giurgiu ca sint mai ieftine cele olandeze, la muntii de sfecla abandonata in Covasna, cum se umplu toate terenurile agricole cu betonul mallurilor, vezi cate vaci au mai ramas prin sate (la bunicii mei 2 din 100 acum 25 de ani) , cate livezi si vii mai sint (cele de la Baneasa au facut loc betonului ikea) si dupa aceea poate o sa incepi sa intelegi ca fraza “nu putem hrani 7 miliarde cu mincare, trebuie sa le dam cacat si chimicale” este o minciuna sfruntata. Cei care fac bani din seminte modificate genetic si oua facute din cenusa de chinezi au tot interesul sa bage in cap aceste gogorite celor care nu inteleg nimic din ce li se intimpla . Olanda este mai mica decit Romania si are cele mai proaste soluri din Europa, si totusi ne indoapa pe toti.

  8. Adina Branciulescu
    5 March 2012 la 05.03.2012 14:45

    salut Razvan,
    Sper sa nu fiu pe langa subiect, dar iti voi povesti ceva. Am un baiat de aproape 2 ani si, pana acum doua luni, o dadeam inainte cu laptele praf. Ajunsesem la etapa 1+ Se refera la varsta copilului, adica lapte praf pentru copiii peste un an 🙂 Intr-o dimineata, am vazut o reclama la gama respectiva si am vazut ca urmau 2+ si 3+. In momentul ala, mi-am dat seama ca, daca voi continua tot asa, o sa ajung sa-i dau copilului lapte praf 5+. 6+ etc… Am renuntat si-i dau lapte de vaca. Si sa-ti ceva: copilul meu nu a patit nimic! 🙂

  9. Cristina Bijuterii Argint
    15 March 2012 la 15.03.2012 12:14

    Mare dreptate aveti aici, totul este plin de e-uri si cine mai stie ce fel de substante care ofera acel gust fenomenal pe cand colo este o pacaleala a creierului.

  10. Carmen Tobias
    25 March 2012 la 25.03.2012 22:03

    Uff, cat am mai ras la faza asta! Irina ta e geniala! :))

← Inchide