contemporanii nostri

in Blog Fără categorie, 06.04.2007

poveste senzationala despre noul presedinte cecen

“Kadarov a depus juramantul in limba rusa, cu mana pe Constitutia Rusiei si a Ceceniei, precum si pe Coran.

Cei peste 1.500 de invitati au fost asteptati cu caviar si sampanie, aceasta din urma pentru oaspetii care nu sunt musulmani. Pe lista figura si cantareata franceza Patricia Kaas, asteptata sa tina un recital.

De asemenea, el o invitase si pe Caroline Verkaik, reprezentanta Kenyei la concursul Mrs. World, desfasurat toamna trecuta in sudul Rusiei, la Soci.

Dupa cat se pare, Kadarov, care este insurat si are cinci copii, a facut o pasiune pentru Caroline. Musulman fiind, el se pronunta in favoarea poligamiei si a cerut-o de nevasta pe frumoasa kenyana.

Desi i-a oferit, conform traditiei cecene, doi pui, doi cai si o capra, femeia l-a refuzat si nici nu avea de gand sa participe la banchetul de la Gudermes.

Obisnuit mai degraba sa inspire teama, Ramzan Kadarov, care este scund si indesat, nu este prea talentat in a se face placut femeilor. Animalul sau de companie favorit este un tigru, iar distractia preferata aceea de a-si arata priceperea in manuirea lansatorului de rachete.

In schimb, ca un dictator in devenire care se respecta, el se bucura sa vada postere uriase cu chipul sau in mai toate orasele cecene, unde zeci de strazi au fost botezate cu numele lui sau al tatalui sau. ”

 

Lasă un comentariu

 1. alexandrustefan
  6 April 2007 la 06.04.2007 22:15

  Senzational ar fi sa citesti in ziar ca, in Cecenia (se zice ca traia un trib ferice), a fost ales un presedinte care a instaurat un sistem politic bazat pe democratia directa, un parlament bicameral ales pe baza votului uninominal, a promovat un proiect de Constitutie care instituie un stat in mare masura laic, care prevede organizarea tarii in cantoane in functie de etnia locuitorilor si care limiteaza mandatul presedintelui la un an. Asta ar fi senzational, dar probabil ar putea aparea doar intr-o editie de 1 aprilie. Asa, apare in Cecenia unul care e exact omul potrivit la locul potrivit: stie a manui lansatorul de rachete, se plimba cu tigrul in lesa, vrea poligamie si jura cu o mana pe lege si cu una pe Coran. Un nou dictator in Caucaz… So? What else is new?
  Felicitari pentru articolul din EvZ. Foarte bun, ca intotdeauna.
  Sarbatori fericiti, bai domnule, si, desigur, celebra urare: “Sa va ajute Domnul Iisus Hristos sa nu ajungeti damblagiu!”

 2. iulia
  10 April 2007 la 10.04.2007 21:40

  In Lettre Internationale nr. 60 gasiti un material ff interesant semnat de Anna Politkovskaia, jurnalista din Rusia asasinata in octombrie 2006 la Moscova ca urmare a anchetelor demarate impotriva lui Putin si a “printului” cecen. Fragmentul “Jurnalul unei femei manioase” este descrierea intalnirii Annei cu Ramzan Kadirov, omul care, desi a fost seful securitatii tatalui sau, nu a fost in stare sa impiedice asasinatul acestuia.

← Inchide