crede si nu te deconecta

in Blog, 21.08.2007

majoritatea lucrurilor care ne determina viata sunt nevazute.
electricitate, radio, internet.

cum sa nu crezi in dumnezeu cand toti suntem wireless? 🙂

Lasă un comentariu

 1. dildobrica
  31 October 2007 la 31.10.2007 15:50

  “La sfirsitul provizoriu al istoriei gasim un principiu radio-teoric al lui Marshall McLuhan:

  <>

  E vorba in aparenta de o teza despre repartitia sanselor auditive in spatiul radio-acustic al satului mondial. Insa la o privire mai atenta, aceasta fraza isi arata capriciile teologice: ambitiile neo-pauliniene ale celui mai mare teoretician al media din epoca sa reiau in mod direct o teorema binecunoscuta a teosofiei hermetice folosita in Cartea Celor 24 de Filozofi din Evul Mediu tirziu pentru a invoca o teorie ultima a sferei unice pornind de la spiritul catolicismului electronic (!!). Cu o generozitate care frizeaza recuperarea , McLuhan postuleaza o sfera hibrida, tribala si globala, care ne-ar include pe “toti” intr-o “unica membrana universala” si care ar fi in acelasi timp rotunda (centrata, romana) si nerotunda (descentrata, canadiana). Masina care ar realiza acest miracol simplificator este calculatorul interpretat in spiritul Pentecôte (o traducere, cineva?): dupa McLuhan, el permite integrarea humanitatii intr-o “comunitate psihica” supertribalista. Cine se poate indoi de faptul ca inca o data – si cine stie daca nu e ultima data – se preda aici unitatea satului global si a Bisericii?”

  traducere pe fuga din Peter Sloterdijk (Ecumes, Sphères III)

 2. dildobrica
  1 November 2007 la 01.11.2007 00:38

  Iata si citatul lui Marshall McLuhan din care, prin voia semiotica a Marelui Webmaster, n-au ramas decit urme de ghilimele:

  “Simultaneitatea electrica a miscarii de informatie produce sfera globala vibranta a spatiului auditiv, al carei centru e peste tot si circumferinta nicaieri”

 3. noname
  10 November 2007 la 10.11.2007 21:11

  hai sa ne facem un radio pe internet care sa mearga cu curent electric…
  😉
  toate bune!

← Inchide