Cum ținea post bunicul lui Bob Marley?

in Blog, 08.04.2015

IMG_20150406_131156

sau top 5 obiceiuri enervante ale semicreştinilor moderni.

1. spui tare că tu ții post, pe un ton de reproş. asta te face foarte special(ă), mai ales dacă îți dai ochii peste cap şi te uiți în jur după nemernicul care nu ține post. unghiile trebuie să fie foarte roşii, pe toată durata acestei perioade de purificare.

2. ieşi seara la un restaurant franțuzesc şi ceri mâncare de post. faci o criză de nervi că ghiaurii din bucătărie nu au fasole bătută şi le atragi atenția comesenilor care voiau rață că tu le-ai zis să mergeți la un libanez.

3. înjuri mult în trafic şi crezi că infrânare şi smerenie înseamnă să bagi în tine mulți covrigi.

4.pui întrebări din astea pe tpu.ro:

“AndreeaRullz intreaba:

Vreau sa tin post negru pentru baiatul pe care-l simpatizez… dar jur ca nu mai pot! De azi dimineata n-am mancat nimic si simt ca pot sa lesin in orice moment…Nu-mi spuneti de postul normal pentru ca nu tin! Sa mananc sau nu? emoticon crying Oare ajunge? emoticon crying”

5. te parfumezi tare înainte să mergi la biserică şi te rogi să o ia dracu’ pe vaca aia de la HR. la slujba de Înviere, râzi când verşi ceară din greşeală pe Moncler-ul aproapelui din fața ta, pentru că tocmai ți-a spus nebunul de Marian un banc decoltat cu popi. (catolici)

şi revenind la bunicul lui Bob Marley, despre care puțini ştiu că a fost stareț la un schit din munții Jamaicăi, şi nu putea fi decât stareț, sau aşa a crezut tot timpul din cauza regimului său de viață auster, el ținea post în cel mai simplu mod, tocmai ca să scape de gândul că ține post şi că se chinuie cu salamul ăsta vegetal de Sibiu, cum îşi doreşte aproape orice om.

yes, man! ținea postul cel mai dur:

apă şi iarbă!

 

p.s.  e adevărat, acesta nu e un post de post, dar şi eu sunt vegetarian.

p.s. Fast and Furios e un film creştinesc, pentru că fast înseamnă post în engleză.

Lasă un comentariu

 1. Antoaneta
  8 April 2015 la 08.04.2015 17:36

  Eu credeam ca DROB are legatura cu BOR, de-aia anul asta nu mai fac.

  Razvan, daca e bun nu e de post, nu? Adica mancarea de pleuroti, aia de linte si ghiveciul de saptamana asta sunt de dulce, zic io. Chiar daca orezul de langa linte e integral.

 2. razvan
  21 April 2015 la 21.04.2015 10:33

  ştii că nici tu, nici eu, nu putem greşi. ador consensul pe mâncărica de post care te face să oftezi de plăcere, #doamneiartămă

← Inchide