De ce să nu conduci un BMW X6 xDrive 30d

in Fără categorie Masini, 03.07.2016

IMG_20160507_110402-1024x1024

Toată lumea o să îți spună că nu te-ar fi văzut într-o maşină ca asta. Aşa o să poți să îți dai seama, în primul rând, ce părere proastă au despre tine. Ce cred despre mutra ta. Şi cam ce vorbesc despre tine după ce te văd jucând NFS în stația de troleu. Sau o să ți-o iei în cap şi ai să crezi că se uită strâmb pentru că li se pare că meriţi mai mult decât o maşină de 99k oiro.

Consumă ridicol de puţin faţă de modelul pereche, pe benzină. Gen cam 7 versus 12 în oraş. O să te opreşti la benzinărie doar pentru apă şi ciocolăţi şi o să faci economii importante, astfel încât ai să-ţi permiţi şlapi din ce în ce mai scumpi. Şi nu vrei să atragi invidia celorlalţi.

O să devii arogant, pentru că vei realiza ca ai cuplul mai mare decât tovarăşii tăi cu 35i, adică 560, faţă de 400 şi pornind de la turaţii mici. Şi restul performanţelor sunt comparabile, cu atât mai mult cu cât sunt obţinute cu 258 de cai, faţă de 306 la benzină.

De parcă de cai o să ne ardă nouă, când o să simţi că treci printr-un proces de schimbare interioară. Pur şi simplu nu ţi se va mai părea absurdă forma maşinii. Bine, nu ţi se părea ţie, ci unui prieten, care făcea mişto până şi de faptul că dacă ai peste 1.20 m, ca înălţime a corpului, te loveşti la fontanelă, în cazul în care alegi să croşetezi un mileu pe bancheta din spate. Important e să fim oameni şi să lăsăm miştourile, să nu mai judecăm tavanele joase după aparenţe.

Dacă ai să conduci pe Cheia, cum am făcut eu, ai să înţelegi că şi perfecţiunea execuţiei poate deveni enervantă. Adică şi supleţea şi precizia, eleganţa şi forţa cu care se adaptează la drum pot să te calce pe nervi, pentru că ţi se pare că ar trebui să auzi soneria aia cu care chemi însoţitorul de bord în avion. Chiar poţi ajunge atât de jos, încât să priveşti perfecţiunea ca normalitate. Şi asta e un risc, pe termen lung.

Poate zici că sunt eu om rău, că am condus hipnotizat până la Viscri şi m-am întors cu juma de rezervor plin şi că tot nu sunt suficiente argumentele mele.

Gândeşte-te că viaţa ta nu va mai fi la fel.

Băi, inconştientule! Nu o să-ți mai dea nimeni, NIMENI!!!, fleșuri, când e radar!

Lasă un comentariu

← Inchide