Nissan 350Z Roadster

in Masini, 30.07.2010

După ce ai urcat în Nissan 350Z Roadster, îţi vine să conduci în continuu. Poţi să-ţi schimbi viaţa, poţi chiar ajunge să nu mai bei, să nu mai ai altă viaţă socială în afara celei de pe sosele. Vei dormi din ce în ce mai puţin iar pentru aceste clipe inevitabile în care cedezi şi laşi motorul să se răcească, poţi încerca să-ţi tatuezi pe pleoape un 350 Z Roadster, nu de alta, dar să nu creadă lumea că te gândeşti la altceva.

E paradoxală, deşi pare mică, are peste 1800 kg, deşi pare făcută pentru show-off, face suta în şase secunde şi un pic, deşi pare o kestie fancy, e o jucărie perfectă pentru băieţii care se plictisesc în oraş. Un motor de 3.5 L, 6 cilindri în V, 313 cai, cutie manuală în 6 trepte, un cuplu maxim de 358/4800 Nm şi un portbagaj mic, desigur.
La început a fost desigur motorul. După aceea, cineva s-a gândit să-i construiască o carcasă, să fie, că nu ştii când îţi trebuie. Nissan 350Z este doar un înveliş pentru o masinărie dementă. De-asta, interiorul face mişto de cei care cred că aceste pedale dure pot fi apăsate de un pantof cu toc.

Orice om onest ar trebui să se purifice înainte de a da drumul fiarei. Aşa cum creştinii se descoperă în biserică, aşa cum musulmanii se descalţă iar hasizii dansează în cerc desculţi pînă nasc o flacără albastră, pare firesc după primii zece kilometri să tragi pe dreapta, să-ţi scoţi pantofii şi să îţi laşi tălpile să redescopere pedalele uitate de-a lungul evoluţiei, alături de înotătoarea dorsală. E cea mai bună cale de a conduce maşina asta.

Puterea ei îţi va încinge călcâiele dar pedalele cromate îţi vor răcori tălpile, asa cum discurile ventilate Brembo mai răcesc un pic metalul încins. Interiorul  are ceva din atmosfera unui avion de vânătoare din al doilea război mondial, e spartan, strict funcţional din cauza spaţiului redus şi îşi asumă asta iar sistemul audio Bose sună mai bine când decapotezi.

La 50k Euro pentru versiunea full pare o alegere scumpă, consumă 18 în oraş şi cam 10 afară, pedalierul e brutal şi uneori simţi căldura motorului. Dar senzaţia că poţi face absolut orice cu ea e  de nepreţuit şi pentru asta poţi sfida raţiunea, care îţi spune să îţi iei o maşină comodă şi economică.

A, şi dacă vezi o tipă într-un 350z, înseamnă ca tocmai a descoperit că prietenul ei n-o înşeală cu o femeie.

Lasă un comentariu

 1. […] This post was mentioned on Twitter by razvan exarhu, Valentin-Daniel Boca. Valentin-Daniel Boca said: RT @exarhu: on my blog Nissan 350Z Roadster: După ce ai urcat în Nissan 350Z Roadster, îţi vine să conduci în continuu. Poţi s… http://bit.ly/djAZmX […]

 2. alin
  30 July 2010 la 30.07.2010 18:52

  ce-mi place la post-ul asta este ca nu are poze:D

 3. Cosminos
  2 August 2010 la 02.08.2010 18:10

  Ah…ceva dragutz, de criza 😀

← Inchide