Post intermitent. Ziua 1

in Blog, 30.01.2018

M-am gândit să refac un pic viața corpului meu. În primul rând, l-am cântarit și are 101 kg. E mult chiar și pentru un brăilean de 1.81 m, care face 130 de flotări, dimineata, la ora 5. Atât s-a putut. Așa că o să îl fac să slăbească cam 20 de kilograme și să își redefinească necesitățile.

E mai puțin o dietă, cât o rearanjare a modului de viață și nutriție. Am mai încercat metoda asta, numită intermitent fasting, A funcționat foarte bine, chiar dacă primele zile sunt un pic mai dure. Efectul după o săptămână e o minte foarte limpede, tonus fizic excelent și chiar și niște greutate în minus.

Această disciplină de alimentație pleacă de la o observație asupra speciei umane, care nu ar fi construită pentru stilul de alimentație modern. Suntem mai aproape de frații noștri de acum 2000 de ani, care nu serveau măsuța neapărat zilnic, adică mai și posteau pînă dădeau de mîncărică răducanu.

Ce am să fac eu, presupune un interval de 8 ore în care am voie să mănânc – dar nu ca Godzilla, bineînțeles, urmate de 16 ore de post și bună dispoziție. Adică, prima masă o am la ora 11 am și ultima la ora 7 pm, ca să fie mai clar.

Elimin sau reduc alcoolul, zahărul, făinoasele. În rest, iubesc psihologia și călătoriile și urăsc minciuna și ipocrizia, cum spunea o fată glossy.

Am să descriu din cînd în cînd ce mi se întîmplă, voi reveni și cu rezultatele de la cântar și am pus și o fotografie cu mutra corpului meu plinuț, să se știe.

Altminteri, cred că e o ocazie perfectă să îmi fac selfiuri singur și să vorbesc despre mine, știut fiind faptul că intru în agitație dacă nu se întâmpla asta timp de 5 minute.

Să ne potrivim ceeasurile și să acționăm conform planului. Mă mai găsiți și pe instastories, dacă e.

Vă pupă Tanti Auguri.

 

Lasă un comentariu

 1. Anca
  30 January 2018 la 30.01.2018 08:50

  Daca prima masa este la 11 asta inseamna fara cafea de dimineata?

  Hmmm…

 2. Razvan Exarhu
  (author) 3 February 2018 la 03.02.2018 14:56

  Cafea beau.

← Inchide