O să vă placă foarte tare această salată de primăvară timpurie, e savuroasă şi foarte simplă.
Rucola e minunată când se simte şi iute şi un pic amară pe limbă. Unii zic că leurda e mai tare dar eu spun că nu poate fi decât un accent, pentru că singură nu e decât o explozie de usturoi şi atât.
Puneți apă la fiert. Când clocoteşte, adăugați ouăle, le lăsați cinci minute, le scoateți în apă rece şi le curățați. Ar trebui să rămână calde.
Încingeți o tigaie şi aruncați în ea niște semințe de dovleac şi floarea soarelui. Când s-au rumenit şi țopăie de la căldură, le puneți deoparte.
Salata asta poate să mai primească nişte ierburi dar rucola trebuie să rămână vedeta. O spălați, o scurgeți de apă şi aruncați peste ea niste parmezan ras fin şi nişte emmental ras mai mare. Amestecați, până când brânza se lipeşte bine de frunze şi o lăsați deoparte. Un praf de piper proaspăt ras e bine venit.
Între timp, faceți sosul. Eu lucrez cu un borcănel, în care am pus o linguriță de hrean ras, o linguriță de miere, un pic de muştar, o linguriță de suc de lămâie, un pic de tahini, sare, piper, si o lingură, două, de ulei bun. Mai puneti şi capacul, scuturați zdravăn şi potriviți gustul.
Asamblez totul în farfurie, ca în foto, pun şi semințele, şi nişte sare Maldon peste ou, şi sunt sigur că veți spune: sărumâna pentru masă.
Să îmi spuneți cum a fost.
Lasă un comentariu
7 March 2017 la 07.03.2017 13:45
ca sa poata fi curatate ca lumea, ouale trebuie intepate cu un ac ))))) #umpic
8 March 2017 la 08.03.2017 07:25
Unde?
8 March 2017 la 08.03.2017 10:07
oriunde. acolo unde am citit eu tipsul asta nu se specifica. asa ca eu le-am intepat in cap! #doamnefere
8 March 2017 la 08.03.2017 10:14
E plăcerea noastră să înțepăm orice. Dar când?
8 March 2017 la 08.03.2017 17:45
cand ce mai exact ce cum se poate mai salata cu rucola ou moale #etc
9 March 2017 la 09.03.2017 19:26
când anume se înţeapă?
10 March 2017 la 10.03.2017 14:38
Este un deliciu salata asta! De cand ai postat reteta mananc zilnic si intru in panica daca nu gasesc, Doamne fereste, rucola 🙂
10 March 2017 la 10.03.2017 15:04
Mulțumesc şi mă bucur, asta e şi ideea.
11 March 2017 la 11.03.2017 00:32
of. cred ca e la mintea cocosului ca se inteapa inainte de a fi introduse in apa la fiert. pur si simplu se introduce acul in coaja pana face un mic crrack. apoi se pun la fiert in apa cu sare. cand sunt gata, coaja pur si simplu gliseaza de pe. iata descrierea cu lux de amanunte a operatiunii de intepare a cojii de ou de catre om. basta.
11 March 2017 la 11.03.2017 15:50
La care capăt?