Totul despre ouă şi şuncă

in Gusturi, 07.04.2015

IMG_20150407_092112

 

trăim vremuri grele, pline de probleme, discuții, vaccinuri, homosexuali şi uităm prea repede de “lucrurile simple”, cum spunea o scriitoare celebră.

suntem, totuşi, şi într-un moment în care ne reculegem şi ne aducem aminte de obiceiurile noastre sănătoase, creştineşti.

de Paşte tăiem mielul, de Crăciun tăiem bradul.

de aceea, e bine să lăsăm deoparte dezbinarea în care ne perpeleşte lumea modernă şi să privim către “omul frumos”, adică acela care pune ouă şi şuncă într-o tigaie care sfârâie şi face motoraşul lumii cu pleoapele căzute să zbârnâie vesel printre aburii cafelei şi urmele discrete de gălbenuş întărit pe farfuria linsă cu ultimul dumicat de coajă de pâine.

acum că v-am făcut să înghițiți în sec şi aveți numai chestii crocante în cap , puneți mâna şi citiți perlele de înțelepciune, adunate în linkurile de mai jos.

şi ocupați-vă mintea cu kestii serioase: unt, şuncă, ouă, pâine cu maia.

autoapărarea e şi atunci când te aperi de tine, nu-i aşa?

 

“Eternity is a ham and two people.”

Dorothy Parker

 

“This recipe is certainly silly. It says to separate the eggs, but it doesn’t say how far to separate them.”

Gracie Allen

#unițisalivăm

 

 

Lasă un comentariu

  1. Luka
    7 April 2015 la 07.04.2015 11:37

    Si eu care asteptam la final sa inceapa: se iau doua oua nici prea mari, nici prea mici si se sparg cu atentie; se adauga sunca si branza, dupa gust samd;
    Ei, asta e, caut eu o reteta pe vreun site de haut-cuisine.

    PS: e ok si articolul, cat de cat

← Inchide