Vegetarienii, cu fața la perete!
Mâncărica de cartofi cu sos de roșii e ceva care e in sângele românilor din sud. Eu i-am dat un brânci către cealaltă stânca de la Gibraltar a Munteniei, prazul cu măsline, și m-am intors să pove ce s-a intâmplat.
Am făcut întâi o supă clară de coaste de vițel. Am folosit mai multe legume, în special cartofi, tocmai ca să le transform în mâncărica asta.
Vă trebuie așa:
300 ml supă de vită
Coaste de vițel din supă
Morcov, țelină, cartofi din supă
Două căpățâni de usturoi, tăiate pe jumătate
Două cepe roșii mari, tăiate rondele mari
2 ardei capia, tăiați fâșii
2 cutii de roșii în conservă
200 g măsline negre
Dafin, sare, boabe de piper, boia dulce
Ulei de floare sau untură de vită
Cum procedăm:
Se incinge cuptorul la 130 grade Celsius
Se incinge mediu un pic de ulei intr-o oală cu fund gros. Se adaugă usturoiul, cu partea tăiată în jos. După 3 minute, se adaugă măslinele, ceapa și ardeii. Se lasă să se înmoaie și se aruncă și coastele la inghesuială. După 5 minute de anturaj, se adaugă boia dulce, se amestecă bine și se integrează legumele. Se stinge cu supă de vită și se aduce incet la fierbere.
Apoi, mai puneți dafinul, puțină sare, pentru că măsline sărate, piper și roșiile din conservă. Când compoziția incepe să tresalte, puneți capac și uitați de ea in cuptor pentru o oră.
Micșorați temperatura la 110 grade și o mai lăsați 30 de minute, fără capac. Verificați dacă legumele sunt pătrunse și nu mai e nevoie decât de pătrunjel și mărar. Și niște telemea veche de oaie, să nu se simtă măslinele singure.
Și nu uitați: Cine nu salivează cu noi salivează împotriva noastră.
Poftă bună la masă în continuare, pui de daci!
Lasă un comentariu
4 February 2018 la 04.02.2018 09:45
[…] Mâncărică de coaste de vițel, cartofi și bolbotine din supă si sosuleț cu roșii, ceapă, kap… Poate citiți și: […]