Află aici care sunt cele două pericole cu care luptă omenirea

in Blog, 02.08.2014

IMG_20140718_085120dar mai întâi, am să îmi exprim din nou nedumerirea faţă de o nedreptate flagrantă, inspirat de această fotografie hedonistă.

pot să înţeleg expresia: mănânci ca un porc. dar asta cu dormi ca un porc, mi se pare deja abuz. adică şi urşii mănâncă foarte mult. cumva porcii hibernează? nu. şi totuşi nimeni nu spune: dormi ca un urs.

şi de ce atâtea reproşuri şi suspiciuni. ce e rău în a dormi ca în imaginea alăturată? limba noastră abundă în îndemnuri dadaiste de genul: ia/pune mâna şi dormi. fie omul cât de mic, după masă doarme-un pic. pe genul: puneţi mâna şi vă distraţi, că altfel vă ia mama dracului. iar a băga cornul în pernă, presupun că e singura expresie inspirată de inorogi.

dar ce nu am să  înţeleg niciodată este cum a fost posibilă apariţia expresiei, cu varianta pe şarpe: fumezi ca un porc.

a văzut cineva vreun porc fumând? şi dacă da, cum proceda?

sunt dezamăgit de câtă răutate este pe lume, mai ales într-o ţară în care ceafa de porc cu cartofi prăjiţi e detectabilă deja în adn.

dar revenind la pericole, după o scurtă dar intensă analiză a ştirilor şi revistelor glossy, din această vară, cred că omenirea e angajată în luptă cu doi inamici esenţiali:

terorismul

şi celulita.

 

restul e plăcere.

 

Lasă un comentariu

← Inchide