Burger vegetarian de duminică

in Gusturi, 05.07.2015

IMG_20150705_101448

 

se fac trei ani de cand am renunțat să mai mănânc carne. în ultima jumătate de an, am mai gustat nişte lucruri interesante, dar tot ovo-lacto-pescetariano-vegetarian mă consider în adâncul sufletului mieu întunecat ca icrele negre.

am făcut mai multe chiftele de dovlecei, nu ştiu exact de ce, rețeta divină o găsiți aici. cert e că aveam o rezervă considerabilă şi trebuia să le utilizez, plus că simțeam că îmi şi scăzuse un.pic pehaşul de chiftele.

aşa că am compus un hamburger, and I did it my way, cum ar spune horia brenciu. sau johnny rotten.

treaba merge repede. am amestecat două sfecle coapte, tăiate cuburi, o jumătate de avocado, iaurt grecesc, suc de lămâie, ulei şi condimente şi am obținut o compoziție densă, deep purple.

am rupt frunze de pătrunjel, tocat nişte cozi de ceapă verde, tăiat felii de roşie galbenă, stropite cu ulei si fulgi de sare, şi am pus deoparte dulceața de ardei iuți de la prietena mea, Anca, de la Casa de pe deal. 

apoi, am compus hamburgerul. chifteluță, compoziție, verdeața, roşia, chifteluță şi nişte dulceață. în loc să dați în cap la oameni pe stradă, puteți să îi trântiți nişte ou poşat deasupra sau nişte brânză între straturi. pentru că, la fel ca frumusețea, brânza vine tot din interior.

and now we wait…

 

bon appétit, pui de daci!

Lasă un comentariu

  1. Sabareanu
    5 July 2015 la 05.07.2015 15:01

    Pai, eu zic ca suntem salvati!

  2. razvan
    5 July 2015 la 05.07.2015 15:04

    ca şi oameni, suntem ca şi salvați, hehehe!

← Inchide