Corporatistul şi desfăcătorul de stridii

in Blog, 11.03.2015

sigur că e impresionant şi liniştitor să citeşti că CFO-ul Google a decis să se retragă pentru a petrece mai mult timp cu familia, după 30 de ani de carieră.

IMG_20150306_112058

viața poate fi frumoasă, are şi măsură şi sens, zic probabil toți corporatiştii, suspinând cu speranță. sigur că discuția despre timp sau când vine timpul să exişti în viața ta, purtată la răsărit pe Kilimanjaro cu soția lui, e deja o scenă de film în mintea tuturor, poate chiar jucată de meryl streep şi john malkovich.

cuvintele pe care ni le spunem uneori funcționează ca nişte analgezice şi, în varianta ideală, ca nişte halucinogene care să facă totul suportabil din nou.

alteori, cuvintele, bietele noastre mantre, nu sunt de ajuns, durerea e greu de ucis şi oamenii renunță cu totul. a doua poveste, cea a fostului sous-chef din cel mai faimos restaurant din Seattle, a apărut, în mod ironic, simultan cu anunțul de la Google.

pe Serengeti încape şi povestea unui desfăcator de stridii, ajuns bucătar, care s-a retras din carieră într-o bancă, îmbracat în clovn, cu un pistol în mână.

 

Lasă un comentariu

← Inchide