Există undeva un studiu care spune că nu devii mai atractiv sau mai respingător schimbîndu-ți expresia feței. În schimb, e clar că toți suntem mai simpatici cînd avem un început de mustăcioară de ciocolată.
Iarna merge oricum mai ușor și cred că merităm mai mult ca oricînd un pic de quelque chose și je ne sais pas quoi.
Așa că m-am gîndit la un mousse, care să ne facă să mai uităm de mouse. Și pentru că ciocolata cheamă portocalele, apoi biscuiții iubesc și ei cafeaua, deci cred că e bine să le aducem pe toate într-o singură linguriță.
În fond, un mousse poate fi și un cadou frumos de Crăciun, (turnat într-un borcan chic, de exemplu) cu singura condiție să stea la rece și să fie lins în maximum două zile.
Dar ține ține un mousse două zile? Ține?
Ce ne trebuie:
pentru 4 portii
3 ouă, albușuri și gălbenușuri separate
200 ml smîntînă de gătit
40 g unt sărat, tăiat cubulețe
200 g ciocolată de care vreți voi, spartă la cuțit
75 g zahăr, doar dacă folosiți ciocolată + 70% cacao. Dacă e cu lapte, puteți scădea până la 40 g
25 ml de Nespresso RISTRETTO
8 biscuiți mici fărîmițați, nu zdrobiți
portocală din dulceață, tăiată bucățele mici
Cum procedăm:
Caramelizăm încet zahărul într-un vas, cu două linguri de apă. Se adaugă treptat untul.
Se ia de pe foc și se toarnă întîi cafeaua, se omogenizează, apoi smîntîna. Se readuce pe foc și se amestecă pînă avem un caramel frumos.
Se ia de pe foc și se integrează treptat ciocolata, amestecând pînă se topește fiecare tranșă. Se lasă să se răcească un pic.
Se bat gălbenușurile și se unesc și ele cu ciocolata – mamă.
Cînd compoziția s-a răcit de tot, se bat albușurile spumă și se aștern cu o spatulă în Prea Onctuoasa Sa.
În două boluri avem biscuiții și bucățelele de portocale. Începem să turnăm în pahare biscuiți, mousse, biscuiți și portocale.
Acoperim și le lăsăm să gîndească la rece vreme de 6 ore.
Cînd vine vremea să le atacați, dați-le un pic de timp să își revină, după ce le eliberați din iadul alb al frigiderului.
Eu aș începe ziua cu un asemenea mousse, împreună cu un Nespresso Master Origin Indonesia, espresso macchiato. O să vă placă îmbinarea dintre texturi, ambele mătăsoase, dar și notele de tutun ale cafelei, așa, ca un balansoar așezat pe limbă.
Poftă bună la gătit și să îmi spuneți cum a fost.
Lasă un comentariu