Omleta cu gălbenuș moale și toast cu lapte

in Gusturi, 29.03.2017

Dacă oamenii ar avea timp de un răsfăț dimineața, lumea ar fi mai bună cu noi toți.

Ca de exemplu, o omletă ca lumea. Dar să lăsăm oamenii în pace și să vă explic.

Se separă un gălbenuș. Se bate albușul împreună cu alt ou și se lasă deoparte.

Se ia o chiflă cu lapte de la Pain Plaisir, se taie pe jumătate. Se unge cu unt, se pune o felie de jambon deasupra și se prăjeste în puțin unt, pe ambele părți. 

Se scoate din tigaie, se presară cu brânză gruyère rasă, se lasă pe o farfurie caldă. Se stropesc niște frunze de salată cu ulei, lămâie. Sare, piper și se așează frumos în farfurie.

Între timp, mai topim o bucățică de unt în aceeași tigaie, începem să gătim compoziția de ou amestecând repede cu o paletă și adunând-o în centru, într-o formă de dimensiunea feliei de pâine. Când e aproape coagulat, adăugăm gălbenușul, fix în mijloc, ca psihopații.

Oprim focul, așteptăm un minuțel, așezăm felia de pâine peste salată, omleta deasupra ei, un pic de piper proaspăt și îmi spuneți voi dacă nu am avut dreptate că lumea devine mai frumoasă.

Poftă bună la masă, în continuare!

Lasă un comentariu

 1. IP
  29 March 2017 la 29.03.2017 16:58

  M-a pus pe ganduri reteta asta. De ceva timp experimentez cu oua mai “al dente” si omleta asta cred ca se potriveste perfect cu ideea de ou din care sa mai intelegi ceva.

  O scurta intrebare: nu stiu de chifla cu lapte de la Pain Plaisir, deci cam cu ce tip de chifla as putea s-o inlocuiesc?

 2. Raluca
  30 March 2017 la 30.03.2017 23:48

  Poezie pe pâine! Saru-mâna pentru idee, fac în weekend.
  Am încercat cam toate celelalte rețete pe care le-ai împărtășit cu noi, și de cand fac asta sfârșitul de săptămână chiar pare o mini-sărbătoare. Așa, ca un moș Crăciun gastronomic. Nu știi ce te așteaptă, dar știi că o să fie bun. Eu profit de mini-sărbătoare, familia profită de rezultatul gătelii. Toată lumea e fericită si bine hrănită.
  Mulțumesc frumos deci încă o dată 🙂

 3. Sebastian Baier
  4 April 2017 la 04.04.2017 16:40

  Wow, arata senzational. Felicitari, o sa-mi fac si eu reteta cum ai descris tu, sper sa-mi iasa la fel. Multumesc! 🙂

← Inchide