Am făcut o șaorma de omletă, de mâncat pe bicicletă. De dietă.
Urmăriți-mă pentru mai multe rime. Pentru că foaia de tortilla rimează cu Brăilia. Pe scurt, am recurs la o soluție de mic dejun care poate fi pus deoparte și pentru mai târziu. Sau de gustare de luat la plimbare. Omletă de goeletă. De fugit de pe planetă. De dat ca ștafetă. Că arat-a lunetă. Și este cochetă. Și cere cafea pe banchetă. Cu etichetă.
Am vrut să spun că puteți să o faceți și seara și să o încălziți dimineața pentru îngerașii flămânzi. Soluții sunt, important e să avem omletă completă. Iar pentru asta avem REȚETĂ! Concretă, dar și vedetă.
Pentru o porție
O foaie de tortilla sau o clătită sau o foaie de șaorma, dar mai bine tortilla
2 ouă proaspete
2 felii de emmental
2 felii de șuncă fină sau ce vreți voi
5 ciuperci feliate delicat
2 fire de ceapă verde
O mână zdravănă de spanac tânăr
Un pic de suc de lime
Muștar bun
Sos iute de ardei sau ce vă place
Unt, ulei, sare, piper
Batem ouăle.
Tocăm ceapa finesse.
Hăcuim ciumpercuțele felii.
Ungem foaia de tortilla cu muștar și sos iute. Încingem tigaia cu unt și ulei.
Turnăm compoziția de ou. Când se formează omleta, dar rămâne umedă deasupra, așezăm foaia de tortilla, cu partea unsă peste omletă. Apăsăm un pic, să se lipească.
Ne mișcăm cu talent și lipim feliile de brânză pe omletă, apoi șunca, ceapa verde. În varianta asta, mi-a plăcut să las ciupercile întregi. Dar voi puteți să le sotați înainte în unt, cu sare și mult piper, dacă vreți. Mie îmi plac și așa, gătite doar în căldura omletei. Pe care o lăsăm să se rumenească un pic și o scoatem pe un fund de lemn sau farfurie.
Acum e momentul in care mai putem adăuga sosuri iuți preferate. Și spanacul bine asezonat cu suc de lime. Așteptăm să se răcească un pic și rulăm foaia, fără să pierdem pe drum umplutura. O ungem cu unt și așteptăm 5 minute. Apoi o tranșăm în porții rezonabile.
Sau mai bine am putea să strigăm ca la un final de filmare, pentru că ăsta e adevărul:
Lasă un comentariu