Fursecuri cu ciocolată și nuci. De abdomene să te apuci.

in Gusturi, 05.12.2020

De fursecurile cu ciocolată și nuci mă leagă o mulțime de amintiri din copilărie. Nu pot să uit nici primul, nici al doilea Chocolate chip and walnut cookie, în schimb uit mereu al câtelea a fost ultimul. Dar o rețetă de Crăciun scuză mijloacele.

Sărbătorile sunt un prilej bun să adunăm cutii sau borcane frumoase în vizuină, pe care să le umplem cu lucruri bune făcute de noi și să le dăruim apoi. O revin la ideea asta. Să lăsăm vrăjeala și să vedem cum arată un clasic în viață al fursecurilor de hipsteri, revizitat și copt exact cât să facă un cranț de țurțure rupt de un bobârnac.

 

Ce ne trebe

115 g unt la temperatura camerei

45 g zahăr pudră

45 g zahăr brun (Muscovado, dacă e)

1 ou

3 ml esență vanilie

175 g făină albă

½ linguriță bicarbonat

¼ linguriță sare fină

175 g chipsuri de ciocolată niagră

50 g nucă zdrobită grosier

Nespresso Torta di Nocciole, Festive Edition

Cum procedăm

Încingem cuptorul la 180 de grade Celsius. Întindem hârtie de copt într-o tavă unsă cu unt.

Untul se bate cu cele două tipuri de zahăr, până devine cremos și fin.

Oul se bate cu esența de vanilie. Se încorporează treptat în compoziția de unt.

Făina, sarea și bicarbonatul se cern și se amestecă câte puțin cu crema. Când avem o consistență omogenă, adăugăm ciocolata și nuca.

Punem câte o linguriță cu vârf de compoziție în tavă, la 5 cm distanță de următoarea. Aplatizăm ușor biscuiții cu o furculiță udă.

Îi lăsăm la cuptor 10-15 minute, până devin aurii. Îi lăsăm la răcit, preferabil pe grătarul de baking. Sau pe lădița voastră de bere, din argint.

Puteți să înlocuiți nucile cu macadamia sau alune.

Puteți să reduceți cantitatea de ciocolată și să compensați cu fructe uscate sau glasate.

Ce nu vă recomand să faceți e să înlocuiți cafeaua de lîngă. Un Nespresso Torta di Nocciole, care are echilibru perfect și pe prăjire, și aciditate și pe corpolență.

Senzația că aveți pe limbă un tort cu multe straturi se va instala imediat, fără să vă simțiți ca într-o cofetărie plină de iepurași roz , care se uită cam așa la voi, cu ochii lor sclipitori de la zahăr.

Biscuiții se pot păstra mai mult timp în cutii etanșe, se pot ambala frumos și trimite cadou celor pe care îi îndrăgiți suficient, cât să vă doriți să mai ia in greutate de sărbători.

Fix cât să nu poată face revelionul decît în trening.

Dar poate exagerez și îi mâncați tot voi.

Să coaceți frumos și să îmi spuneți cum au ieșit.

Lasă un comentariu

← Inchide