Rulou de omletă, în foaie discretă

in Blog Gusturi, 20.02.2021

Am făcut o șaorma de omletă, de mâncat pe bicicletă. De dietă.

Urmăriți-mă pentru mai multe rime. Pentru că foaia de tortilla rimează cu Brăilia. Pe scurt, am recurs la o soluție de mic dejun care poate fi pus deoparte și pentru mai târziu. Sau de gustare de luat la plimbare. Omletă de goeletă. De fugit de pe planetă. De dat ca ștafetă. Că arat-a lunetă. Și este cochetă. Și cere cafea pe banchetă. Cu etichetă.

Am vrut să spun că puteți să o faceți și seara și să o încălziți dimineața pentru îngerașii flămânzi. Soluții sunt, important e să avem omletă completă. Iar pentru asta avem REȚETĂ! Concretă, dar și vedetă.

Ce ne trebe

Pentru o porție

O foaie de tortilla sau o clătită sau o foaie de șaorma, dar mai bine tortilla

2 ouă proaspete

2 felii de emmental

2 felii de șuncă fină sau ce vreți voi

5 ciuperci feliate delicat

2 fire de ceapă verde

O mână zdravănă de spanac tânăr

Un pic de suc de lime

Muștar bun

Sos iute de ardei sau ce vă place

Unt, ulei, sare, piper

Nespresso Buenos Aires Lungo / World Explorations

Cum procedăm

Batem ouăle.

Tocăm ceapa finesse.

Hăcuim ciumpercuțele felii.

Ungem foaia de tortilla cu muștar și sos iute. Încingem tigaia cu unt și ulei.

Turnăm compoziția de ou. Când se formează omleta, dar rămâne umedă deasupra, așezăm foaia de tortilla, cu partea unsă peste omletă. Apăsăm un pic, să se lipească.

Întoarcem omleta pe partea cu tortilla, cu ajutorul unei ustensile de bucătărie, al cărei nume ne duce înapoi la rime: paleta.

Racleta. Croșeta. Maneta.

Ne mișcăm cu talent și lipim feliile de brânză pe omletă, apoi șunca, ceapa verde. În varianta asta, mi-a plăcut să las ciupercile întregi. Dar voi puteți să le sotați înainte în unt, cu sare și mult piper, dacă vreți. Mie îmi plac și așa, gătite doar în căldura omletei. Pe care o lăsăm să se rumenească un pic și o scoatem pe un fund de lemn sau farfurie.

Acum e momentul in care mai putem adăuga sosuri iuți preferate. Și spanacul bine asezonat cu suc de lime. Așteptăm să se răcească un pic și rulăm foaia, fără să pierdem pe drum umplutura. O ungem cu unt și așteptăm 5 minute. Apoi o tranșăm în porții rezonabile.

Între timp, facem cafeaua și ne gândim ce frumos ar fi fost să călătorim. Spre Buenos Aires, ca să dau un exemplu la întâmplare. Pentru că acolo se bea o cafea care merge perfect, zic eu, cu acest rulou de omletă.

E o gamă nouă și se numește Nespresso World Explorations, inspirată de cultura cafelei din câteva orașe simbol. Varietatea Buenos Aires Lungo e foarte gastronomică, după gustul meu. Un pic dulce, fără note înalte, perfectă pentru o viață plină de complementarități fertile.

E foarte cuminte, miroase doar a cereale. Dar și ca o dimineață însorită, un pic rece, în care pornești la drum. Argentinienii o beau cu lapte și zahăr, eu am lăsat-o în pace și cred că o să vă placă și vouă așa, alături de gustarea asta ca o rachetă, cu omletă. Un cuvânt care se cam repetă.

De fapt, am putea să strigăm ca la un final de filmare, pentru că ăsta e adevărul:

It’s a wrap!

Lasă un comentariu

← Inchide