200 g ricotta
2 ouă separate
40 g făină
10 g unt
50 ml lapte
½ linguriță praf copt
Unt pentru prăjit
Shanghai Lungo, de la Nespresso World Explorations
10 căpșune tăiate sferturi
Suc și zest de la 1 lime
0 linguriță de zahăr pudră
350 ml frișcă lichidă neîndulcită bine răcită
150 g ciocolată rasă, preferabil
20 g zahăr
Cât de cât impecabil!
Căpșunele se amestecă într-un vas cu capac cu zahărul, zestul și sucul de lime. Se lasă la rece.
Vasul în care batem frișca se pune în frigider.
Sosul de ciocolată se face și el în avans.
Într-un vas se pun la fiert pe foc mic 150 ml de smântână și ciocolata rasă. Se amestecă până se dizolvă și se lasă la răcit. Când e rece, se face frișca. Se scoate din frigider vasul rece, în care se toarnă 200 ml de smântână rece și 20 g zahăr. Se bat cu mixerul sau cu un tel până începe să se îngroașe. Apoi se mărește viteza, până compoziția devine fină și își dublează volumul. Se amestecă treptat cu o spatulă în sosul de ciocolată și se lasă la rece. Dacă stă mai mult, devine mousse au chocolat.
Clătitele se fac simplu, Ouăle se separă. Albușurile se bat spumă.
Ricotta se mixează cu gălbenușurile, făina, laptele, untul și praful de copt. Când compoziția este fină, se incorporează albușurile. Se lasă să stea un pic. Se topește unt în tigaie, se formează clătite de 10 cm diametru. Se așază pe un platou, cu o bucățică de unt între ele.
Hai, c-a luat-o!
De combinat totul e simplu. O clătită, sos, căpșune, clătită, sos, căpșune. Și la final, sos de căpșune. E ceva între dulce-acrișor și foarte dulce-acrișor.
Eu am zis că merge cu Shanghai Lungo, de la Nespresso World Explorations. E blândă în aciditate, cu note proaspete, fix cum nici nu ne imaginam că se bea în China. Dar se bea. Mie mi-a plăcut și mai tare după ce i-am adăugat un rest de frișcă lichidă, rămasă de la sos.
Lasă un comentariu
27 July 2021 la 27.07.2021 16:26
Mare Maestru,
Acu’_ca sinteti in vacanta…
Deci.
Prosecco, Sekt, Sampanie, Spumant sau …?
Si daca da, pur sau sa lansam prietenia intre popoare si c-un Aperol ?
Si pe post de corolar: are rost dopul_de_dupa_puopp la sticla de Prosecco ? Eu zic ca-i pacat, dar inteb pe cine se pricepe mai bine.
Cit despre Prosecco, asa, in cerc restrins, macar citeva initiale (ca sa nu se oripileze lumea ca facem reclama) ce sta anu’ asta la Matalevoastra in top ?