Spumă de ricotta, cu fructe și cantuccini

in Gusturi, 02.10.2021

Italia exprimă cel mai bine (câteodată 😊) un sincer: Atât s-a putut! Și această nonșalanță cred că merită folosită cât mai des, ca o eșarfă frumoasă. Dacă poți obține ceva bun în 10 minute, de ce să te chinui?!

Sudul, mai ales Sicilia, folosește în zeci de nuanțe această rețetă. Sigur că pentru maramureșeni sudul înseamnă și Călărași, dar nu ne batem capul. Ne apucăm de treabă și zicem:


Cine-a pus espresso-n drum ăla n-a fost om nebun!

Ce ne trebe

200 g ricotta bună (preferabil marcă italiană)

100 g smântână lichidă

Un pic de miere bună

Un praf de zahăr pudră

Zmeură, căpșune, ce aveți prin curte

Coajă rasă de lime sau lămîie bio

Cantucci de casă, de la țărani italieni

Cum se face

Socotiți că la fiecare 200 g de ricotta vă trebuie 100 ml cremă lichidă. Amestecați ricotta cu un pic de cremă, până capătă o structură fină. Restul de cremă se bate frișcă, împreună cu praful de zahăr. Nu o faceți dulce, se compensează cu restul ingredientelor. Adăugați coaja rasă și înglobați frișca în ricotta.

Mai departe, fie o turnați în pahare, cu întreruperi de zmeură și cantuccini zdrobiți. Unii blendează zmeura și o amestecă în compoziție. Mie îmi place să simt toate gusturile separat, așa că mi se pare mai bun așa, plus că e și mai aproape de tradiția italiană lenevoasă. Turnați un pic de miere deasupra, dacă e.

Lăsați paharele acoperite cu folie cam o oră la frigider. Merge perfect cu un espresso sau cu orice cafea vă place, ca să nu avem discuții.

Am uitat să vă spui că am pus un pic de frișcă în espresso.
Hai, fuga în bucătărie. Gustați și vă bucurați !

Lasă un comentariu

← Inchide