200 g ricotta bună (preferabil marcă italiană)
100 g smântână lichidă
Un pic de miere bună
Un praf de zahăr pudră
Zmeură, căpșune, ce aveți prin curte
Coajă rasă de lime sau lămîie bio
Cantucci de casă, de la țărani italieni
Socotiți că la fiecare 200 g de ricotta vă trebuie 100 ml cremă lichidă. Amestecați ricotta cu un pic de cremă, până capătă o structură fină. Restul de cremă se bate frișcă, împreună cu praful de zahăr. Nu o faceți dulce, se compensează cu restul ingredientelor. Adăugați coaja rasă și înglobați frișca în ricotta.
Mai departe, fie o turnați în pahare, cu întreruperi de zmeură și cantuccini zdrobiți. Unii blendează zmeura și o amestecă în compoziție. Mie îmi place să simt toate gusturile separat, așa că mi se pare mai bun așa, plus că e și mai aproape de tradiția italiană lenevoasă. Turnați un pic de miere deasupra, dacă e.
Lăsați paharele acoperite cu folie cam o oră la frigider. Merge perfect cu un espresso sau cu orice cafea vă place, ca să nu avem discuții.
Lasă un comentariu