Cookies cu alune de pădure

in Blog Gusturi, 11.11.2021

Când vine frigul, băgăm prăjiturile în casă, la cuptor. Băgăm și ficușii, dar nu în cuptor, na. Că nu încap. Mai cu o glumă, mai cu un cookie, vine încet vremea sărbătorilor și a dimineților leneșe, în ciorapi de lână.

Am făcut un Nespresso Forest Fruit Flavour și vă ofer

REȚETA!!!!

Cookie cu alune de pădure

Ce ne trebe

200g făină albă

50 g făină integrală

O linguriță de praf de copt

60 g zahăr brun

60 g zahăr alb

120 g unt la temperatura camerei, cubulețe

Un ou

Un praf de sare

130 g alune de pădure coapte sau prăjite, sparte

Un strop de Nespresso sau esență pură de cafea

Cum se face

Se aduce cuptorul la 175 de grade. Se întinde hârtie de copt în tavă.

Făina albă se cerne împreună cu praful de copt si sarea, apoi se combină cu făina integrală. Puteți folosi doar făină albă.

Untul se bate cremă cu cele două tipuri de zahăr. Se integrează oul. Apoi se amestecă în porții mici făina. La final se adaugă alunele mărunțite. Evident, puteți folosi și alte nucifere.

Compoziția se pune în tavă cu o lingură. Ar trebui să iasă 12-15 cookies.

Se lasă în cuptor maximum 10 minute. Se scot din tavă și se lasă la răcit.

Se gustă alături de un Nespresso Forest Fruit Flavour, care aduce un complement proaspăt, fructat, acid în mod plăcut, lângă notele mai profunde ale alunelor din cookie.

Între timp, luăm aminte la colecția Nespresso „Gifts of the Forest”, care conține 3 sortimente de cafea în ediție limitată și accesorii ce poartă designul special creat de Johanna Ortiz.

Pe lângă cele 3 sortimente de cafea, Forest Black, Forest Almond Flavour si Forest Fruit Flavour, ca parte din colecția „Gifts of the Forest”, puteți să explorați și accesoriile: un travel mug NOMAD, faimosul calendar advent Nespresso, o geantă tote reversibilă și o agendă, toate create în colaborare cu designerul de modă columbian, Johanna Ortiz.

E parte a unei campanii pe termen lung pentru conservarea pădurilor și a mediului, susținută de Nespresso, de la Amazon până la Cozia. Plantări, încurajarea micilor producători independenți, lucruri din astea, care ne aduc aminte că o viață și o planetă avem. Deși nu îmi place cum sună pe românește sustenabilitate, îmi place să îi observ efectele în strategia unei corporații. Detalii despre asta, găsiți aici.

Așa că vă doresc spor la cafeluță și s-o ocrotiți pe planetuță.

Lasă un comentariu

← Inchide