200 g ricotta bună (preferabil marcă italiană)
100 g smântână lichidă
Un pic de miere bună
Un praf de zahăr pudră
Zmeură, căpșune, ce aveți prin curte
Coajă rasă de lime sau lămîie bio
Socotiți că la fiecare 200 g de ricotta vă trebuie 100 ml cremă lichidă. Amestecați ricotta cu un pic de cremă, până capătă o structură fină. Restul de cremă se bate frișcă, împreună cu praful de zahăr. Nu o faceți dulce, se compensează cu restul ingredientelor. Adăugați coaja rasă și înglobați frișca în ricotta.
Mai departe, fie o turnați în pahare, cu întreruperi de zmeură și cantuccini zdrobiți. Unii blendează zmeura și o amestecă în compoziție. Mie îmi place să simt toate gusturile separat, așa că mi se pare mai bun așa, plus că e și mai aproape de tradiția italiană lenevoasă. Turnați un pic de miere deasupra, dacă e.
Lăsați paharele acoperite cu folie cam o oră la frigider. Merge perfect cu un espresso Ispirazione Millennio Nespresso.
Această ediție limitată explorează tehnicile și gusturile moderne, care au pătruns și în lumea cafelei italienești. Vechimea punea accent pe Robusta, prăjită intens. În acest sortiment, Nespresso a ales boabe de cafea Arabica din Brazilia şi Colombia, prăjite mai uşor pentru mai puţin timp şi boabe de cafea din India prăjite intens pentru un timp scurt. Așa se obține o cafea cu aciditate ușoară, note condimentate, fructate subtil și cu un atac amărui, care completează decisiv un desert dulce-acrișor.
Cele două sortimente de cafea, în ediție limitată, din gama Ispirazione Italiana sunt disponibile în toate magazinele Nespresso, și online, pe www.nespresso.com
Și Millennio și Novecento sunt realizate cu 80% aluminiu reciclat si sunt, doh! reciclabile. Ambele sortimente de cafea provin din culturi certificate AAA.
Lasă un comentariu