Fursec cu granola, stafide și fulgi de ovăz

in Blog Gusturi, 21.11.2021

Fursecul e, alături de măslină și atenție, o prezență constantă în filozofia darului la noi. Nicio măslină nu a fost rănită pe parcursul rețetei, ba dimpotrivă. Așa că vă îndemn să vă puneți o cafeluță și să urmăriți cu atenție și savoare ce urmează. E ușor de făcut, simplu de ronțăit și se înmoaie mai ușor decât posmagii.

REȚETA!!!!

Ce ne trebe

210 g făină

O linguriță scorțișoară

½ linguriță cardamom

½ linguriță nucșoară

1 linguriță praf de copt

180g zahăr brun

3 ouă

150 g unt la temperatura camerei

150 g granola, inclusiv fulgi de ovăz

130 g stafide bune

Sare Maldon

Cum procedăm

Încălzim cuptorul la 175 grade Celsius

Întindem hîrtie de copt într-o tavă.

Combinăm făina, praful de copt, nucșoara, scorțișoara, cardamomul.

Untul se bate cu zahărul, pînă devine cremos. Se adaugă ouăle, unul cîte unul. Apoi se integrează treptat compoziția de făină.

La final, se amestecă stafidele și granola.

Se așază în tavă cu o lingură. Ies cam 20 de bucăți sau 15 mai dolofane.

 

 

Eu le-am înmuiat într-un espresso Forest Black, din ediția limitată Nespresso Gift of the Forest. Am presărat și niște fulgi de sare deasupra fursecurilor, înainte să le pun în cuptor, și mi s-a părut foarte frumoasă întîlnirea cu notele lemnoase ale cafelei Arabica, selectate din Columbia și Peru. Din Columbia, de altfel, vine și designerul Johanna Ortiz, care semnează colecția și accesoriile pe care le găsiți alături de cele trei sortimente de cafea: un travel mug NOMAD, faimosul calendar advent Nespresso, o geantă tote reversibilă și o agendă.

 

 

 

 

„Pentru mine, designul și natura merg mână în mână, motiv pentru care această colaborare a rezonat foarte puternic cu valorile mele. Cafeaua columbiană are, de asemenea, un loc cu adevărat special în inima mea și, în calitate de susținător activ al luptei împotriva schimbărilor climatice, știind că Nespresso depășește angajamentele sale agroforestiere, sprijinind protejarea a 10 milioane de copaci din Amazon, a fost un alt motiv important pentru care această colaborare s-a legat foarte firesc. Când am proiectat colecția, mi-am dorit să surprind frumusețea pădurii în fiecare obiect, încorporând copertine bogate de copaci și tonuri întunecate de pământ în designurile mele. A fost un proces și un parteneriat de care m-am bucurat foarte mult. ” Asta zice Johanna Ortiz și aici găsiți alte detalii despre ce se mai întâmplă cu acțiunile Nespresso de protejare a mediului în România.

Altfel, nu vă faceți griji, că nu au să rămână firimituri în urma voastră, în această călătorie prin aromele pădurii, ca în Hansel și Gretel, ci doar parfumul de spor la cafeluță.

Lasă un comentariu

← Inchide